Przepis Shoyu Ramen może zaspokoić Japońskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 1035 kalorii, 101g białka, oraz 65 g tłuszczu na porcję. Na 3,87 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać , woda, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Shoyu Ramen, Shoyu Ramen, oraz Kurczak Shoyu dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrobić bulion: w dużym garnku połączyć kurczaka, żeberka, por, imbir, czosnek, wodę i shoyu. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Czosnek
Imbir
Bulion
Shoyu
Woda
Por
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Tymczasem na patelni rozgrzać olej. Tyłek wieprzowy przyprawiamy solą i brązujemy dobrze ze wszystkich stron na dużym ogniu, 12 minut; przekładamy do garnka. Dusić bulion na umiarkowanie małym ogniu przez 2 godziny, aż Tyłek wieprzowy i żeberka będą po prostu miękkie; odtłuścić wszelkie szumowiny, które unosi się na powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boston Butt
Bulion
żeberka
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
Patelnia
3
Mięso wieprzowe i żeberka przełożyć na półmisek i schłodzić. Odcedzić bulion i wyrzucić Pozostałe ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boston Butt
Bulion
żeberka
4
Powrót bulionu do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodać kombu i dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 1 godzinę i 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombu
6
Ostudzić, następnie schłodzić i schłodzić bulion na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
7
Następnego dnia przygotuj Ramen: rozgrzej brojlery. Odtłuścić tłuszcz z bulionu i wyrzucić kombu. Przynieś bulion na wolnym ogniu. Sezonuj z shoyu i utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Kombu
Makaron Ramen
Shoyu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
8
Odwiąż Tyłek wieprzowy i pokroić go w poprzek ziarna 1/3 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boston Butt
Ziarna
9
Przetnij żebra między kościami. Ułóż plasterki wieprzowiny i żeberka na dużej blasze do pieczenia i pędzel z shoyu. Broil 8 cali od ciepła przez 3 minuty, obracając raz, aż mięso jest chrupiące; zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowana Wieprzowina
Shoyu
Mięso
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
10
Ugotowany makaron podzielić na 8 misek i kadzi 1 1/2 szklanki bulionu do każdej z nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Gotowany
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
Chochla
11
Dodać szpinak w stosach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
12
Odcedzić jajka, pokroić każde na pół wzdłuż i umieścić połowę w każdej misce. Ułóż 2 plastry wieprzowiny i 1 żeberka w każdej misce i udekoruj szalotki i nori.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boston Butt
Zielona Cebula
Jajko
Nori
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
13
Podawać ramen natychmiast, przekazując ocet ryżowy i togarashi przy stole.
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Tanian et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.