Shauna James Ahern ' s Injera (Ethiopian Flatbread)
Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 260 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś proszek do pieczenia, olej roślinny, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Shauna James Ahern ' s etiopski gulasz z kurczaka, Shauna James Ahern ' s Berbere Seasoning, oraz Pizza z grilla Shauna James Ahern dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić razem mąkę teff, mąkę pełnoziarnistą, proszek do pieczenia, łuski psyllium i sól.
Mieszankę mąki umieścić w blenderze.
Dodaj jogurt i wodę sodową. Zmiksuj, aż ciasto będzie gładkie i cienkie, jak ciasto z krepy. (Jeśli ciasto jest zbyt grube, dodaj więcej wody.) Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do dużej miski.
Odstawić ciasto do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Najlepiej, jeśli pozwolisz mu usiąść na noc, dając smaki szansę na pogłębienie i mieszanie się.
Wyjmij ciasto z lodówki. Jeśli zagęściło się zbyt mocno, dodaj odrobinę wody sodowej i wymieszaj.
Ustaw dużą patelnię na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodać kilka łyżek masła klarowanego. Zawirować masło wokół patelni, a następnie wlać około 1/3 szklanki ciasta do środka patelni, spiralę na zewnątrz. Zatrzymaj się, gdy jest aout 1 cal patelni w lewo gołe. Gotować injera przez około 30 sekund. Przykryć patelnię i gotować przez kolejne 20 sekund. Podnieś pokrywę. Jeśli krawędzie są ostre, a górna część wstrzykiwacza jest usiana pęcherzykami, użyj gumowej szpatułki, aby podnieść krawędzie. Chwyć injerę palcami i połóż ją na talerzu. Przykryj ręcznikiem. Powtórz z pozostałym ciasto injera.