Sernik Marmurowy Mrożony Czekoladą
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj czekoladowy sernik marmurkowy. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka, 42 g tłuszczu i łącznie 566 kalorii. Za 1,61 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10 osobom. Kilka osób przygotowało ten przepis i 39 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup mleko, okruchy czekoladowych krakersów graham, serek śmietankowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 20 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 30%, to danie jest raczej złe. Sernik czekoladowo-marmurowy, sernik czekoladowo-marmurowy i sernik czekoladowo-marmurowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F). Owiń zewnętrzną część 10-calowej tortownicy folią aluminiową.
Wymieszaj w misce okruchy czekoladowego krakersa graham, 3 łyżki cukru i masło, aż składniki się dokładnie połączą; wcisnąć na dno tortownicy.
Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 10 minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika. Zwiększ temperaturę piekarnika do 175 stopni C (350 stopni F).
W misie miksującej ubijaj serek śmietankowy przez kilka sekund mikserem elektrycznym ustawionym na średnią prędkość, aż masa będzie puszysta i gładka. Ubij 3/4 szklanki cukru i mąki, aż mieszanina będzie gładka; ubijaj jajka, jedno po drugim, a następnie mleko i ekstrakt waniliowy. Ubij nadzienie serowe, aż będzie bardzo gładkie i dobrze połączone, około 3 minut.
Wyłóż 2/3 kremowego nadzienia serowego do tortownicy, układając równą warstwę na wierzchu. Rozpuść 3 uncje kawałków czekolady na małym ogniu w rondlu, ciągle mieszając, aż masa będzie gładka, i dodaj pozostałą jedną trzecią nadzienia.
Na białe nadzienie wylać nadzienie czekoladowe w kształcie wiru; za pomocą noża stołowego przetnij nadzienie i uformuj z niego dekoracyjny marmurkowy wzór.
Umieść tortownicę w naczyniu do pieczenia i wlej do niej tyle wody, aby osiągnęła głębokość 1 cala.
Włóż tortownicę z łaźnią wodną brytfanny do piekarnika i piecz, aż nadzienie się zetnie, czyli od 40 do 45 minut.
Po zakończeniu pieczenia wyjmij tortownicę z łaźni wodnej i postaw formę na kratkę do studzenia na 10 minut; zdejmij folię z okolic patelni. Za pomocą cienkiego, ostrego noża oddziel brzeg sernika od formy. Zdjąć sprężynę z formy, zdjąć pierścień i pozostawić sernik do wystygnięcia na kolejne 15 minut. Owiń sernik folią spożywczą i włóż do lodówki, aż ostygnie, co najmniej 2 godziny.
Aby przygotować lukier, rozpuść 8 uncji kawałków czekolady w rondlu na małym ogniu, mieszając, aż masa będzie gładka i wymieszaj ze śmietaną, aż będzie gładka i dobrze połączona. Posmaruj sernik lukrem i wstaw do lodówki na 10 minut, aby lukier stwardniał przed podaniem. Resztki przechowuj w lodówce.
Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes
Riesling z późnego zbioru, Lambrusco Dolce i Sauternes to świetny wybór na sernik. Do sernika (bez czekolady) bezpieczne są białe wina deserowe, ale słodkie lambrusco będzie dobrze współgrać z klasycznym sernikiem truskawkowym. Blanc de Bleu Cuvee Mousseux z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.