Sernik Chmurka z jagodami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj chmurę sernika z jagodami. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, wanilia, krem Tatar, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jagody w chmurze, Wiśnia-jagody na chmurze, oraz Wiśniowe jagody w chmurze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć okruchy i roztopione masło. Patel równomiernie na dnie 8-calowej patelni sernika (co najmniej 3 1/2 cala. Głębokie) ze zdejmowaną obręczą.
Piec w piekarniku 325, aż skorupa będzie lekko zbrązowieje, o 15 protokół.
W międzyczasie, mikserem na dużej prędkości, w dużej misce ubić 4 białka i śmietanę tatarską, aż się spieni. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru, około 1 łyżki na raz, ubijając, aż białka utrzymają sztywne, błyszczące szczyty.
W innej dużej misce wymieszaj pozostały cukier ze skrobią kukurydzianą, następnie dodaj żółtka, ser, skórkę cytrynową i wanilię. Beat (z nieumytych bijaków) aż dobrze wymieszać.
Złóż ubite białka do mieszanki serowej. Zeskrobać ciasto na gorącą lub chłodną skórkę.
Piec w piekarniku 325, aż środek ledwo jiggles, gdy ciasto jest delikatnie wstrząśnięty, 50 do 60 minut. Wsadź cienki nóż między ciasto a krawędź patelni. Przechowywać w lodówce ciasto, odkryte, do ostygnięcia, co najmniej 3 godziny. (Jeśli do przodu, przykryć, gdy ostygnie i schłodzić do 1 dnia.)
Roztopić galaretkę (w kuchence mikrofalowej lub na małej patelni na średnim ogniu), często mieszając. Ostudzić, mieszając od czasu do czasu, aż galaretka stanie się gęstym syropem, około 5 minut.
Zdjąć obręcz patelni. Jagody kopiec na ciasto i skropić galaretką. Aby zgrabnie pokroić ten puszysty deser, przytrzymaj długie pasmo Sznurka (takie jak nici dentystyczne) naprężone, wsuń je pod jagody do środka ciasta i popchnij sznurek na patelnię. Wysunąć Sznurek i powtórzyć, aby wyciąć kliny. (Jeśli używasz noża, wytrzyj ostrze między cięciami.) Wsuń Pie server pod każdy klin i delikatnie podnieś.