Seler Slaw z Edamame
Seler Slaw z Edamame może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 93 kalorie. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz rozdarte liście mięty, sól morska, edamame w strąkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co jest raczej złe. Spróbuj Seler Slaw z Edamame, Sałatka z Edamame, selera i kopru włoskiego z kandyzowaną cytryną, oraz Seler Jabłko Edamame Masło Orzechowe Sałatka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym lub ostrym nożem pokrój seler tak cienko, jak to możliwe.
Włożyć seler do miski z lodowatą wodą i chrupać przez 15 minut.
Odcedzić i osuszyć. Wytrzyj miskę i przywróć do niej seler.
W średnim rondlu z wrzącą wodą gotuj soję przez 5 minut.
Odcedzić i odświeżyć pod zimną wodą. Skorupę soję i osuszyć.
Dodaj soję, szalotki,kolendra, mięta i liście selera do selera i wrzucić dobrze.
W misce ubić sok z limonki z olejem.
SOS polać warzywami, doprawić solą, wrzucić i podawać.
Make Ahead: przepis można przygotować w Kroku 1 i przechowywać w lodówce przez 4 godziny.
Rekomendacja wina: orzeźwiające wino musujące zbalansuje słono-słodkość selera i soi i podkreśli chrupiącą konsystencję selera. Poszukaj dobrego, nievintage brut z Francji, takiego jak Deutz Brut Champagne Classic lub Laurent-Perrier Brut L. P.