Schłodzona Żółta zupa z dyni i porów z kolendrą i cytrynowym Crème Fraîche
Schłodzona Żółta zupa z dyni i Pora z kolendrą i cytrynowym Crème Fraîche to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie zupa. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 139 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis od Epicurious ma 36 fanów. Mieszanka bulionu warzywnego, crème fraîche, pora i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Zupa Zimowa z dyni, porem i jabłkami z Cider Crème Fraîche, Zupa Grzybowo-Porowo-grochowa z kremem cytrynowo-imbirowym Fraiche, oraz Zupa ziemniaczana, zielona kapusta i Por z cytrynowym Crème Fraîche.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj por i kolendrę i gotuj, aż będzie prawie miękka, często mieszając, o 6 protokół.
Dodać squash; posypać solą i pieprzem i smażyć, aż squash zacznie mięknąć, o 3 protokół.
Dodaj bulion. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, o 10 protokół. Pracując partiami, zupa puree w blenderze, aż będzie gładka.
Przełożyć do miski i schłodzić do ostygnięcia, około 3 godzin. Doprawić solą.
W małej miseczce ubić Creme fraîche i startą skórkę z cytryny. Zupę podzielić na miseczki, skropić cytrynowym crème fraîche i podawać.
Jedna porcja zawiera: 118,97 kalorii (kcal), 62,1% kalorii z tłuszczu,