Schab Z Tuńczyka Kominowego
Schab z tuńczyka kominowego zajmuje około 13 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 4 porcje z 536 kalorii, 50g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Za $7.15 za porcję, ten przepis okładki 33% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga proszku wasabi, oleju arachidowego, sezamu i polędwicy z tuńczyka. Dobrze sprawdza się jako danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 78%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Schab Z Tuńczyka Kominowego, Schab Z Tuńczyka Kominowego, oraz Rippli (Żeberka Schabowe / Schab Wędzony).
Instrukcje
W niereaktywnej misce połącz soję, miód i proszek wasabi. Zarezerwuj 1/4 szklanki na sos do maczania.
Zwiń każdy kawałek tuńczyka w tej mieszance, aby równomiernie pokryć. Marynować od 1 godziny do nocy.
Wyjmij tuńczyka z marynaty i wyrzuć marynatę.
Na talerzu połóż nasiona sezamu.
Zwiń tuńczyka w nasionach, aby równomiernie pokryć.
Podpal komin i blat dobrze naoliwionym rusztem. Smażyć przez 15 do 30 sekund na stronę lub do żądanej temperatury.
Wyjmij do stojaka i odpocznij przez 3 minuty. Przykryj folią lub folią, aby uzyskać przenoszenie gotowania. Pokrój cienko i podawaj z sosem do maczania.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane
Pinot Noir, Merlot i różowe wino to moje najlepsze typy tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, ryby "mięsiste", takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Ten bogaty Pinot Noir otwiera się aromatami czerwonych owoców akcentowanymi porzeczkami i skórką pomarańczową. Smaki malin i wiśni sięgają aż po podniebienie i są uzupełnione nutami gorzkiej czekolady i jeżyny. Prezentując jasną kwasowość i średnią wagę, wykończenie jest długie i długotrwałe.