Schab Duszony W Stylu Kaukaskim
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Kaukaskie duszone łopatka wieprzowa może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 440 kalorii, 46g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka nasion kolendry, ocet z czerwonego wina, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Duszona Łopatka Wieprzowa, Duszona Łopatka Wieprzowa, oraz Duszona Łopatka Wieprzowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czosnek mielony, następnie rozgnieść do pasty z 2 łyżeczkami koszernej soli za pomocą ciężkiego noża. Kolendrę, nasiona kozieradki i płatki czerwonej papryki zmielić na proszek w młynku, a następnie wymieszać razem z czosnkiem i 2 łyżkami oleju w małej misce. Zrób 2-calowe szczeliny na całym mięsie małym ostrym nożem i wciśnij trochę pasty do szczelin. Pozostałą pastę pocierać na całym mięsie. Umieścić wieprzowinę w misce i marynować, przykryte i schłodzone, co najmniej 8 godzin.
Doprowadzić mięso do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w szerokim garnku 5-do 6-quart heavy na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie brązowy wieprzowina ze wszystkich stron, obracając szczypcami i duży widelec kuchenny, łącznie około 8 minut.
Przełożyć wieprzowinę na duży talerz i ugotować cebulę w tłuszczu pozostającym w garnku, mieszając od czasu do czasu i skrobając brązowe kawałki, aż zaczną brązowieć, 7 do 8 minut. Powrót wieprzowiny do garnka i dodać wodę i pozostałą łyżeczkę soli koszernej. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć szczelnie pokrywką i przenieść do piekarnika. Dusić, obracając mięso raz, aż będzie bardzo miękkie, około 3 godzin. Schłodzić wieprzowinę w sokach na patelni całkowicie, odsłonięte, około 1 1/2 godziny, następnie schłodzić, przykryte, co najmniej 8 godzin.
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Usuń tłuszcz z powierzchni soków z patelni i podgrzej wieprzowinę (z sokami z patelni), przykrytą, w piekarniku 1 godzinę.
Przełożyć wieprzowinę na talerz za pomocą oczyszczonych szczypiec i dużego widelca. Wymieszaj kolendrę, ocet, sól i pieprz do smaku do soków na patelni i podawaj z wieprzowiną.
* Wieprzowina może być marynowana do 3 dni.* Duszona wieprzowina może być schłodzona do 2 dni.