Scaloppine wieprzowy z sosem Śliwkowo-portowym
Scaloppine wieprzowy z sosem Śliwkowo-portowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.89 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 249 kalorii, 27g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz masło, śliwki z fioletową skórką, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Budyń ryżowy z Porto i suszonym sosem śliwkowym, Polędwiczki Wieprzowe Z Sosem Fig Port, oraz Wieprzowina z Porto i sosem z rodzynkami.
Instrukcje
Śliwki opłukać, pokroić na pół i Wgłębić.
Pokrój około 1 szklanki cienkich plasterków, przykryj i odstaw na bok do 6 godzin.
Pozostałe owoce pokroić na kawałki i wrzucić do blendera lub robota kuchennego; wirować do pured.
W 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na dużym ogniu, gotować czystą śliwkę, szalotki, czosnek, cukier, ocet, port i bulion, często mieszając, aż do zmniejszenia do 1 1/2 szklanki, o 10 protokół.
Wlać do miski; przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej do 6 godzin. Spłucz i osusz patelnię.
Tymczasem wieprzowinę opłukać, osuszyć i pokroić w poprzek ziarna na plastry o grubości 3/4 cala. Kilka plastrów na raz, umieścić mięso między arkusze folii i, z płaskim młotkiem, Funt mocno, ale delikatnie do nawet 1/4 cala grubości.
Zwinąć mięso w folię, włożyć do plastikowej torby, zamknąć i schłodzić do 6 godzin.
Na patelni na dużym ogniu połączyć 1 łyżkę oleju i masło. Gdy masło skwierczy, obrać folię z mięsa i wypełnić patelnię 1 warstwą wieprzowiny. Gdy kawałki kurczą się, Dodaj więcej mięsa. Gotować, zmieniając kolor na brązowy z każdej strony, aż nie będzie już różowy w środku (wyciąć do testu), około 5 minut na partię.
Dodaj więcej oleju w razie potrzeby. Po ugotowaniu scaloppine przełożyć na talerz i ogrzać w piekarniku 200.
Wlać sos śliwkowy do patelni i mieszać na dużym ogniu do wrzenia; wlać do małej miseczki.
Dekoruj scaloppine plastrami śliwki. Sos śliwkowy kadzi na porcjach; dodać sól i pieprz do smaku.