Sałatka z tuńczyka ewakuacyjnego i makaronu

Sałatka z tuńczyka ewakuacyjnego i makaronu
Sałatka ewakuacyjna z tuńczykiem i makaronem to przepis pescatarian na 8 porcji. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 18 g białka i 22 g tłuszczu. Za 85 centów za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes wymaga soli, makaronu rotelle, majonezu i jajek ugotowanych na twardo. 11 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 53%. Ten wynik jest dobry. Wypróbuj Sałatkę ewakuacyjną z tuńczykiem i makaronem, Sałatkę z makaronem i tuńczykiem (Ensalada de Pasta y Atún) i Sałatkę z makaronem z tuńczykiem, aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
W dużym garnku zagotuj lekko osoloną wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłej Wody (110° Do 115°), Podzielona1 Szklanka Ciepłej Wody (110° Do 115°), Podzielona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Namoczone Zrębki Drewna HikorowegoNamoczone Zrębki Drewna Hikorowego
2
Dodaj makaron i gotuj przez 8 do 10 minut lub do momentu, aż będzie al dente; odcedzić i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 średnio Dojrzałe Pomidory, Pokrojone Na Kawałki3 średnio Dojrzałe Pomidory, Pokrojone Na Kawałki
3
W dużej misce wymieszaj makaron, jajka, ser Cheddar z tuńczyka, seler, cebulę, pieczoną czerwoną paprykę i fasolę lima.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
1 Puszka Białej Kukurydzy (odsączonej)1 Puszka Białej Kukurydzy (odsączonej)
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia PiżmowaPokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
3 Puszki (po 7 Uncji Każda) Białej Lub Białej Kukurydzy, Odsączone3 Puszki (po 7 Uncji Każda) Białej Lub Białej Kukurydzy, Odsączone
12 Opakowań (po 16 Uncji) Mrożonego Groszku, Rozmrożonego12 Opakowań (po 16 Uncji) Mrożonego Groszku, Rozmrożonego
3 średnio Dojrzałe Pomidory, Pokrojone Na Kawałki3 średnio Dojrzałe Pomidory, Pokrojone Na Kawałki
1 Kwarta (32 Uncje) Pełnego Mleka, Zarezerwowana 1/4 Szklanki1 Kwarta (32 Uncje) Pełnego Mleka, Zarezerwowana 1/4 Szklanki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Posiekanych Orzeszków Piniowych1/2 Szklanki Posiekanych Orzeszków Piniowych
4
Wymieszaj majonez, sok z cytryny i paprykę. Sezon z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Dodatkowe świeże MalinyOpcjonalnie Dodatkowe świeże Maliny
Falbaniaste WykałaczkiFalbaniaste Wykałaczki
1 łyżka Wędzonej Papryki (pimenton)1 łyżka Wędzonej Papryki (pimenton)
Słoik Marynowanych Plasterków Imbiru, OdsączonySłoik Marynowanych Plasterków Imbiru, Odsączony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 3 Uncji Mąki TortowejOkoło 3 Uncji Mąki Tortowej
5
Sosem polać masę makaronową, wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 średnio Dojrzałe Pomidory, Pokrojone Na Kawałki3 średnio Dojrzałe Pomidory, Pokrojone Na Kawałki

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Pinot Noir, Merlot i winem różowym. Chociaż ryby często łączy się z białym winem, bardziej mięsiste ryby, takie jak tuńczyk, doskonale pasują do czerwonego wina. Różowe również będzie dobrze pasować, zwłaszcza jeśli tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Specjalna Cuvee Bollinger Brut
Specjalna Cuvee Bollinger Brut
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Aromaty gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łączone ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn