Sałatka z portulaki z warzywami i kapustą
Sałatka z portulaka z zielonych dzieci i kapusty może być tylko przystawką szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 89 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 102 kalorie, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Mieszanka oliwy z oliwek, szalotki, młoda portulaka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka z warzywami i karczochami, Cytrynowa Sałatka krabowa z małymi zieleniami, oraz Sałatka z groszku czarnookiego z warzywami dla niemowląt.
Instrukcje
Kapustę moczyć w osolonej zimnej wodzie przez 30 minut.
Odcedzić i osuszyć w przędzarce do sałatek. Przyciąć portulaka dół, pozostawiając tylko małe gałązki i liście; powinieneś mieć około 2 filiżanek. Dobrze umyć i osuszyć. Wrzucić kapustę i portulaka z mesclun, szalotki i ogórka.
W dużej misce ubić olej z sokiem z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
Dodać sałatkę i wrzucić do herbu.
Udekorować miętą i podawać.