Sałatka z pomarańczy, Jícamy i rukoli
Sałatka z pomarańczy, Jícamy i rukoli jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przystawka. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 156 kalorii, 2G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka koszernej soli, skórki z limonki, pestek dyni i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Rukola, Jícama i sałatka pomarańczowa, Rukola, Jicama i sałatka pomarańczowa, oraz Sałatka Z Rukoli Z Marchewką I Jicamą.
Instrukcje
W małej misce wymieszać sok z limonki, skórkę, sól i pieprz. Stopniowo ubijaj w oleju, ubijając, aż mieszanina emulguje.
W średniej misce wrzuć razem jícamę i 1/4 szklanki vinaigrette, zachowując Pozostałe vinaigrette.
Pozostawić do marynowania podczas przygotowywania reszty składników.
Używając noża do parowania i pracując nad dużą miską, aby złapać sok, usuń skórkę i biały rdzeń z pomarańczy, a następnie przeciąć między membranami, aby usunąć segmenty (Odrzuć membrany).
Do miski z sokiem pomarańczowym, dodać segmenty pomarańczy, jícama (w tym vinaigrette), i rukoli. Rzuć dobrze połączyć. W razie potrzeby dodać dodatkowy vinaigrette Lub zachować resztę do innego użycia.
Posypać pestkami dyni, jeśli używasz.