Sałatka z pieczonej papryki z orzeszkami pinii
Sałatka z pieczonej papryki z orzeszkami pinii może być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny przepis fodmap służy 24 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 88 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka papryki, papryka pomarańczowa, orzeszki piniowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Stek żeberkowy z Purée z papryki i orzeszkami pinii, Garlicky Linguine z krabem, czerwoną papryką i orzeszkami pinii, oraz Sałatka z pieczonej papryki z kaparami i orzeszkami piniowymi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieścić wszystkie papryki w dużej misce.
Na paprykę wlać 6 łyżek oleju; wrzucić do herbu.
Umieścić paprykę, wyciąć stronę w dół, na 2 duże obramowane blachy do pieczenia.
Posypać solą. Smażyć, aż papryka będzie miękka i lekko poczerniała, około 1 godziny, odwracając arkusze po 30 minutach. Lekko ostudzić; w razie potrzeby obrać.
Pokrój paprykę w paski o szerokości 1/4 cala.
Przenieść do dużej miski; dodać zgromadzone soki z blach do pieczenia.
Dodać 3 łyżki octu i pozostałe 2 łyżki oleju; wrzucić delikatnie. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę. (Można przygotować 1 dzień wcześniej.)
Odcedzić paprykę; wyrzucić soki.
Paprykę przełożyć na talerz. W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i octem. Delikatnie wrzucić; posypać orzeszkami pinii.