Sałatka z grillowanego łososia z sosem jogurtowym z rukoli
Need a pescatariańskie danie główne? Grillowana sałatka z łososia z sosem jogurtowym z rukoli może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.8 za porcję. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 42g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food ma 3 fanów. Mieszanka serc sałaty rzymskiej, łososia, naturalnego jogurtu bio i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka z łososia i rukoli z sosem koperkowo-jogurtowym, Sałatka z łososia, rukoli, kopru włoskiego i buraków z sosem cytrynowym "kawior" , oraz Piernikowany łosoś z grillowaną kukurydzą i sałatką z rukoli.
Instrukcje
Jajka gotować na patelni z wrzącą wodą przez 8 minut.
Odcedzić, następnie schłodzić pod bieżącą wodą. Jajka obrać, a następnie pokroić na ćwiartki.
Rozgrzać grill do średniej.
Łososia, skórkę do dołu, przekładamy na blachę do pieczenia, następnie grillujemy przez 4 min. Przekręć rybę, dodaj rozdartą pittę do patelni grillowej, a następnie gotuj przez 2-3 minuty, aż łosoś się ugotuje, a pitta będzie chrupiąca i złota. Pozostawić do ostygnięcia.
W międzyczasie w maszynce umieścić rukolę, chrzan i czosnek, a następnie zmiksować, aż drobno posiekamy.
Dodaj jogurt i 3-4 łyżki wody, następnie pulsuj przez kilka sekund, aby uzyskać gładki, wylewany dressing.
Dodaj trochę soku z cytryny i przyprawy do smaku.
Łososia pokroić na duże płatki. Sałatę rozsypać na półmisku, a następnie dodać jajko, łososia i pitta.
Skropić sosem, wrzucić i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.