Sałatka z dzikiej rukoli z grzankami czosnkowymi, ogolonym parmezanem i cytryną
Sałatka z dzikiej rukoli z grzankami czosnkowymi, ogolonym parmezanem i cytryną może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ciabattę, parmezan i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Z Dzikiej Rukoli Z Grzankami Czosnkowymi, Ogolonym Parmezanem I L, Sałatka Z Rukoli Z Ogolonym Parmezanem, Cytryną I Oliwą Z Oliwek, oraz Sałatka z arugulanem i ogolonym parmezanem z cytrynowym winegretem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. przetrzyj skórkę chleba ząbkiem czosnku. Rozdrzeć chleb na 1-calowe kawałki i umieścić w dużej misce; wrzucić 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Chleb posypać lekko solą; układać w jednej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia.
Piec do złotego i chrupiące wokół krawędzi, o 10 protokół. Super. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Umieścić rukolę w dużej misce.
Skropić 3 łyżkami oliwy z oliwek i 2 łyżkami soku z cytryny, w razie potrzeby dodając więcej soku z cytryny.
Dodać 2/3 grzanek i połowę parmezanu i wrzucić.
Przełożyć do miski, rozrzucić Pozostałe grzanki i parmezan i podawać.
Dzika rukola jest ciemnozielona z kolczastymi liśćmi. Ma bardziej intensywny smak niż zwykła rukola. Znajdziesz dziką rukolę na rynkach rolników i w niektórych supermarketach.