Sałatka z dzikiej rukoli z grzankami czosnkowymi, ogolonym parmezanem i cytryną

Sałatka z dzikiej rukoli z grzankami czosnkowymi, ogolonym parmezanem i cytryną
Sałatka z dzikiej rukoli z grzankami czosnkowymi, ogolonym parmezanem i cytryną może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ciabattę, parmezan i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Z Dzikiej Rukoli Z Grzankami Czosnkowymi, Ogolonym Parmezanem I L, Sałatka Z Rukoli Z Ogolonym Parmezanem, Cytryną I Oliwą Z Oliwek, oraz Sałatka z arugulanem i ogolonym parmezanem z cytrynowym winegretem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°. przetrzyj skórkę chleba ząbkiem czosnku. Rozdrzeć chleb na 1-calowe kawałki i umieścić w dużej misce; wrzucić 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ChlebChleb
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
2
Chleb posypać lekko solą; układać w jednej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Piec do złotego i chrupiące wokół krawędzi, o 10 protokół. Super. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Odstawić w temperaturze pokojowej.
5
Umieścić rukolę w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Skropić 3 łyżkami oliwy z oliwek i 2 łyżkami soku z cytryny, w razie potrzeby dodając więcej soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
7
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
8
Dodać 2/3 grzanek i połowę parmezanu i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
GrzankiGrzanki
9
Przełożyć do miski, rozrzucić Pozostałe grzanki i parmezan i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
GrzankiGrzanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Dzika rukola jest ciemnozielona z kolczastymi liśćmi. Ma bardziej intensywny smak niż zwykła rukola. Znajdziesz dziką rukolę na rynkach rolników i w niektórych supermarketach.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn