Sałatka Nicoise ze smażonym tuńczykiem

Sałatka Nicoise ze smażonym tuńczykiem
Sałatka Nicoise ze smażonym Tunanem to danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 32G białka, 15g tłuszczu i w sumie 335 kalorii. Za $2.9 za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Wiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 108 osób próbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga octu z czerwonego wina, szczypiorku, młodych ziemniaków i tuńczyka o jakości sushi. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Sałatka Z Tuńczyka Podsmażonego, Sałatka Z Tuńczyka Podsmażonego, oraz Sałatka Nicoise ze smażonym tuńczykiem dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Aby zrobić winegret: połącz wszystkie składniki w słoiku z masonem. Zakręć nakrętkę na słoiku i energicznie potrząśnij winegretem, aby zemulgować. Odłóż dressing na bok podczas przygotowywania sałatki, aby smaki mogły się ożenić.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
3
Gotowanie ziemniaków, jajek i zielonej fasoli w tym samym garnku skraca czas przygotowania i sprzątania. Aby to zrobić, włóż ziemniaki do dużego rondla, dodaj wodę do przykrycia i szczyptę soli; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Dusić ziemniaki przez 12 minut, aby dać im przewagę, a następnie dodać jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
4
Umieść kosz do gotowania na parze lub durszlak na gotującej się wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
DurszlakDurszlak
5
Włóż zieloną fasolkę do parowaru i przykryj pokrywką. Gotuj fasolę na parze przez 5 minut, aż będzie chrupiąca, jednocześnie gotując ziemniaki do miękkości widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
ZiemniakZiemniak
FasolaFasola
6
Odcedź wodę i włóż ziemniaki, jajka i zieloną fasolkę do durszlaka; krótko spłucz pod zimną wodą. Obierz skorupki z jajek i pokrój je wzdłuż na 1/2.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
ZiemniakZiemniak
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
7
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu. Natrzyj tuńczyka ze wszystkich stron oliwą z oliwek i odrobiną winegret; dopraw sporą ilością soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
VinaigretteVinaigrette
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
TuńczykTuńczyk
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Połóż tuńczyka na gorącej patelni i smaż przez około 2 minuty z każdej strony; gdy tuńczyk się ugotuje, czerwone mięso stanie się bielsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone MięsoCzerwone Mięso
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Przełóż tuńczyka na deskę do krojenia i pokrój.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
10
Aby złożyć sałatkę: połącz ziemniaki, fasolkę szparagową, pomidory, oliwki, anchois, kapary i szczypiorek w dużej misce. Weź vinaigrette i daj mu kolejny dobry shake do rekombinacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
VinaigretteVinaigrette
SardeleSardele
ZiemniakZiemniak
PomidorPomidor
KaparyKapary
SzczypiorekSzczypiorek
OliwkiOliwki
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
11
Skrop sałatkę wystarczającą ilością winegret, aby w pełni zwilżyć i delikatnie wymieszaj, aby pokryć; dopraw solą i pieprzem. Uważaj, aby nie rozmazać składników - ważną rzeczą w sałatce nicoise jest to, że jest ładnie ułożona na półmisku, a wszystkie elementy zachowują swoją indywidualną integralność.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
VinaigretteVinaigrette
12
Połóż rzuconą sałatkę na środku półmiska do serwowania i atrakcyjnie ułóż smażonego tuńczyka na wierzchu, a jajka wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
TuńczykTuńczyk
13
Skrop pozostałym winegretem i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Kenwood Sonoma County Chardonnay z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Kenwood Sonoma County Chardonnay
Kenwood Sonoma County Chardonnay
Większość owoców tej mieszanki pochodziła z rosyjskiej doliny rzeki Hrabstwa Sonoma, znanej z doskonałego Chardonnay. Jasne owocowe aromaty gruszki, jabłka i limonki są ładnie zrównoważone złożonymi nutami prażonej wanilii i imbiru. Pełne ciało z bujnym odczuciem w ustach i chrupiącym orzeźwiającym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Magazyn