Sałatka cytrusowa ze smażonym rozmarynem i oliwkami
Sałatka cytrusowa ze smażonym rozmarynem i oliwkami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap, cały 30 i wegański przepis służy 8 i kosztuje 43 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 210 kalorii, 1G białka, oraz 18g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pomarańcze cara caran, oliwki utwardzone oliwą, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka Cytrusowa Ze Smażonym Rozmarynem I Oliwkami, Oliwki cytrusowe, koper włoski i rozmaryn, oraz Sałatka cytrusowa z oliwkami i Radicchio dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać olej roślinny do małego ciężkegosucepan do głębokości 1". Prop deep-frythermometer w oleju, więc żarówka jest zanurzona; rozgrzać olej na średnim ogniu do 177°.
Dodaj cztery 3 " gałązki rozmarynu do oleju i smażyć chrupiące i jasnozielone, 10-15 sekund.
Przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem; doprawić lekko koszerną solą.
Dodać10 pestek suszonych oliwą czarnych oliwek do oliwy; smażyć, aż bulgotanie zatrzyma się, o 4 protokół.
Umieścić na talerzu z rozmarynem. Z gałązek ściągnąć gałązki; zmielić. Posiekaj oliwki. Za pomocą małego, ostrego noża, wyciąć peeland white pith z 6 pomarańczy krwi i 6 pomarańczy Cara Cara.
Pokroić w poprzek na okrągło 1/2"; ułożyć na talerzu. Czy z wyprzedzeniem: pomarańcze, rozmaryn i oliwki mogą byćprzygotowane 6 godzin wcześniej. Okładka i plastry chillorange. Oddzielnie przechowywać rosemaryi oliwki hermetyczne w temperaturze pokojowej.
Pomarańcze doprawić lekko solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem; skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Posypać rozmarynem i oliwkami na pomarańczach.