Sałatka cytrusowa z sosem szafranowym
Sałatka cytrusowa z sosem szafranowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Jedna porcja zawiera 120 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz klementynki, nitki szafranu, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sos Sałatkowy Cytrynowo-Szafranowy, Surowa Sałatka Z Jarmużu Z Sosem Cytrusowym, oraz Sałatka z rukoli z sosem cytrusowym.
Instrukcje
W małym rondlu rozgrzać oliwę z oliwek.
Przełożyć do małej miski i pokruszyć w szafran.
Dodaj sok pomarańczowy do rondla i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż zredukowana do 1/4 szklanki, o 7 protokół.
Dodać sok do oleju szafranowego i ostudzić.
Używając ostrego noża, obrać grejpfruty i pomarańcze, odcinając wszystkie gorzkie białe pestki; wyciąć pestkę z klementynek. Klementynę drobno posiekać i dodać do oleju szafranowego wraz ze skórką z cytryny. Pracując nad dużą, płytką misą z pomarańczami i grejpfrutami, przeciąć między membranami, aby uwolnić sekcje.
Wlać sos szafranowy na sekcje i delikatnie wymieszać.