Sauerbraten
Sauerbraten może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis serwuje 6 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 599 kalorii, 61 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. Za 3,93 USD za porcję ten przepis pokrywa 37% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 22 fanów. Jeśli masz pod ręką jagody jałowca, pieprz, olej roślinny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 76 godzin i 50 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 92%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy obejmują Sauerbraten, Sauerbraten i Sauerbraten.
Instrukcje
W dużym rondlu ustawionym na dużym ogniu połącz wodę, ocet jabłkowy, ocet z czerwonego wina, cebulę, marchewkę, sól, pieprz, liście laurowe, goździki, jałowiec i nasiona gorczycy. Przykryj i doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Odstawić do ostygnięcia.
Wytrzyj spód do sucha i natrzyj olejem roślinnym i solą ze wszystkich stron.
Rozgrzej dużą patelnię do smażenia na dużym ogniu; dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron, około 2 do 3 minut z każdej strony.
Gdy marynata ostygnie do tego stopnia, że można w nią włożyć palec i nie poparzyć się, mięso umieszczamy w niereaktywnym naczyniu i zalewamy marynatą.
Wstawić do lodówki na 3 dni. Jeżeli mięso nie jest całkowicie zanurzone w płynie, raz dziennie należy je odwracać.
Po 3 dniach marynowania rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Do mięsa i marynaty dodać cukier, przykryć i wstawić na środkową półkę piekarnika i piec do miękkości, około 4 godzin.
Wyjmij mięso z naczynia i trzymaj w cieple. Odcedź płyn, aby usunąć substancje stałe. Przelej płyn z powrotem na patelnię i postaw na średnim ogniu.
Wrzuć imbir i gotuj, aż zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając. Sos przecedź przez sito o drobnych oczkach, aby pozbyć się grudek.
Jeśli chcesz, dodaj rodzynki. Mięso pokroić i podawać z sosem.