Saltimbocca z kurczaka z masą bazyliową
Kurczak saltimbocca z masą bazyliową jest bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 10g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 15 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka piersi z kurczaka, liści bazylii, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Bazylia Szczypiorek Czerwony Zacieru Ziemniaczanego, Czosnek, bazylia i oliwa z oliwek mash, oraz Dorsz cytrynowy z zacierem z fasoli Bazyliowej.
Instrukcje
Ugotuj zaciery: gotuj ziemniaki w osolonej wodzie przez 15-20 minut do miękkości.
Odcedzić i dobrze rozgnieść. Wymieszać z mlekiem, następnie parmezanem i bazylią. Doprawić czarnym pieprzem i ogrzać.
W międzyczasie posadź piersi kurczaka na desce i przeciąć je poziomo, pozostawiając przymocowaną jedną stronę. Otwórz je jak książkę i połóż liść bazylii na każdym z nich, zwieńczony plasterkiem prosciutto. Zabezpieczyć drążkiem koktajlowym.
Rozgrzać olej na dużej, nieprzywierającej patelni i dodać piersi z kurczaka, hamside down. Gotować przez 2-3 min do złotego koloru, następnie odwrócić i gotować jeszcze przez 2 min.
Wlać na Marsala i pozostawić do pęcherzyków na 1 min.
Dodać bulion i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aż kurczak jest gotowane. Wyjmij kurczaka, przykryj, aby się ogrzał, a następnie zagotuj soki z patelni, aby trochę zmniejszyć.
Podawać z zacierem bazyliowym i zieloną sałatką na boku, jeśli chcesz.