Salsa Tomatillo
Tomatillo Salsa wymaga około 40 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 76 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 85 centów za porcję. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz pomidory, sól morska, jalapeno, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%. Podobne przepisy to 10 Top Tomatillo s i pieczona Tomatillo i zielona oliwkowa Salsa, Easy Salsa Verde (Tomatillo Salsa) do puszkowania, oraz Basic Salsa Verde (Salsa Meksykańska).
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyciągnij łuski z pomidorów i umyj je pod chłodną wodą, aż nie będą już lepkie.
Pokrój je na ćwiartki i włóż do miski roboczej robota kuchennego.
Dodać cebulę i czosnek i proces, aż będzie gładka.
Dodać kolendrę, jalapeno i sok z limonki i procesu, aż jalapeno jest drobno posiekane.
Zeskrobać mieszaninę do małego rondla. Lekko posolić i zagotować na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż większość płynu się zagotuje i salsa wygląda smakowicie, o 15 protokół. Schłodzić przed użyciem. Sos można przechowywać w lodówce do 1 tygodnia. W lodówce, można dodać trochę soli i / lub sok z limonki do salsy przed podaniem.