Salsa Tomatillo

Salsa Tomatillo
Tomatillo Salsa wymaga około 40 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 76 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 85 centów za porcję. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz pomidory, sól morska, jalapeno, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%. Podobne przepisy to 10 Top Tomatillo s i pieczona Tomatillo i zielona oliwkowa Salsa, Easy Salsa Verde (Tomatillo Salsa) do puszkowania, oraz Basic Salsa Verde (Salsa Meksykańska).

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyciągnij łuski z pomidorów i umyj je pod chłodną wodą, aż nie będą już lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
WodaWoda
3
Pokrój je na ćwiartki i włóż do miski roboczej robota kuchennego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać cebulę i czosnek i proces, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
5
Dodać kolendrę, jalapeno i sok z limonki i procesu, aż jalapeno jest drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
KolendraKolendra
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
6
Zeskrobać mieszaninę do małego rondla. Lekko posolić i zagotować na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż większość płynu się zagotuje i salsa wygląda smakowicie, o 15 protokół. Schłodzić przed użyciem. Sos można przechowywać w lodówce do 1 tygodnia. W lodówce, można dodać trochę soli i / lub sok z limonki do salsy przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
SOSSOS
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jimmy John ' s Vin de Sandwich Pinot Noir z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Jimmy John ' s Vin de Sandwich Pinot Noir
Jimmy John ' s Vin de Sandwich Pinot Noir
Pinot Noir został wyprodukowany i butelkowany przez Folk Machine winery i producenta wina Kenny Likitprakong.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn