Salsa owocowa z cynamonowymi chipsami Tortilla
Salsa owocowa z cynamonowymi chipsami Tortilla może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 68 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 32. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką olej, zmielony cynamon, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 18%. Spróbuj Salsa owocowa z cynamonowymi chipsami Tortilla, Salsa truskawkowo-awokado z cynamonowymi chipsami Tortilla, oraz Salsa truskawkowo-Mango z cynamonowo-cukrowymi chipsami Tortilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj Jabłko Fuji, truskawki, kiwi, banany, sok z limonki, biały cukier, cynamon i gałkę muszkatołową. Przykryć i schłodzić w lodówce około 20 minut.
Rozgrzać olej w średnim ciężkim rondlu do 375 stopni F (190 stopni C).
Tortille z mąki pokroić w trójkąty. Ostrożnie umieścić Trójkąty tortilla do gorącego oleju i smażyć na złoty kolor, 2 do 4 protokół.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Umieścić biały cukier i cynamon w dużej plastikowej torbie ziplock. Wrzuć smażone Trójkąty tortilla do torby i wstrząśnij, aby pokryć.
Chipsy cynamonowe podawać na ciepło z schłodzoną salsą owocową.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.