Ryż Krispiesandtrade; Tuńczyk z sałatką ogórkową i sosem hoisin-limonkowym

Ryż Krispiesandtrade; Tuńczyk z sałatką ogórkową i sosem hoisin-limonkowym
Ryż Krispiesandtrade; Tuńczyk z sałatką ogórkową i sosem hoisin-limonkowym wymaga około 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 49g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 786 kalorii. Na 8,63 zł / porcja, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, sos hoisin, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać płatki ryżowe krispies można śledzić to danie główne z Cynamonowy Tost Crunch Krispies Treats jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Ryż Krispiesandtrade; Tuńczyk z sałatką ogórkową i sosem hoisin-limonkowym, Hoisin Kurczak z sałatką ogórkową, oraz Stek z trawy w paski z pikantnym sosem Hoisin i ogórkowym smakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać żeliwną patelnię na średnim ogniu przez 8 minut. W misce, połączyć kruszone KELLOGG ' s Rice KRISPIES, mielony imbir, sól, i pieprz, do smaku. Płaszcz Na Zewnątrz steki z tuńczyka z mieszanki zbóż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
ZbożaZboża
PieprzPieprz
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
2
Włożyć olej roślinny do gorącej patelni i zawirować, aby pokryć, a następnie zapiekać tuńczyka ze wszystkich stron, aż powłoka po prostu zmieni kolor na brązowy, około 2 minut na stronę. Powinno to idealnie ugotować tuńczyka z wnętrzem pozostającym rzadkim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Odetnij końce ogórka, a następnie pokrój go na trzy części. Na krajalnicy mandoliny z drobnymi zębami w ostrzu i za pomocą osłony dłoni zetrzyj kawałki ogórka w długim ruchu. To sprawi, że fajne nici z makaronem ogórkowym będą wyglądać. Powtórz z pozostałymi kawałkami ogórka.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
MakaronyMakarony
2
Włóż makaron ryżowy do miski i zalej je wrzącą wodą do przykrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Niech makaron namoczyć, aż miękkie i trochę żucia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
4
Odcedzić i spłukać w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Pokroić makaron ryżowy na mniej więcej taką samą długość jak ogórek i umieścić je razem w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
OgórekOgórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodaj sok z limonki, kolendra, sos sojowy, trochę pieprzu; i hoisin. Rzucać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Sos SojowySos Sojowy
KolendraKolendra
Sos HoisinSos Hoisin
PieprzPieprz
1
Ubić razem sos hoisin, sok z limonki, ocet winny ryżowy, sos sojowy i miód do smaku. SOS doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Sos HoisinSos Hoisin
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Sos SojowySos Sojowy
PieprzPieprz
MiódMiód
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Na każdym talerzu umieść wirujący stos sałatki ogórkowej. Tuńczyka pokroić pod niewielkim kątem i położyć na sałatce. Łyżka trochę sosu hoisin-limonka na górze i kopać.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
Sos HoisinSos Hoisin
SOSSOS
WapnoWapno
TuńczykTuńczyk

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Merlot tradycyjnie był używany do mieszania miękkości i bogactwa w mieszanki Cabernet, ale teraz stał się jednym z najpopularniejszych czerwonych win z Kalifornii. Seria diamentów Francisa Coppoli z 1999 roku Blue Label Merlot jest hojna i bogata. Jest wytwarzany z niewielkich ilości Syrah i Cabernet Sauvignon, aby dodać osobowości i podnieść aromaty. Merlot jest starzony w nowych do trzyletnich beczkach z francuskiego dębu przez osiem miesięcy. Aromaty jagód i jeżyn z owoców wyróżniają się w nosie, które integrują się ze stylową jakością Tasty z dębu. Na podniebieniu identyfikowalne smaki malin i gęstych niebieskich owoców jammy łączą się z elegancką strukturą win, aby wspierać stylowe i długie wykończenie. Diamentowa Seria Merlot z 1999 roku jest niezwykle zachęcająca z wielkim bogactwem i urokiem; można ją pić teraz lub można ją odłożyć na dwa do pięciu lat.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn