Ryż Cytrynowy

Ryż Cytrynowy
Ryż cytrynowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 113 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz ryż basmati, masło, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to lemon rice, jak zrobić lemon rice / easy rice s, Grecki ryż cytrynowo-koperkowy z fetą (kuchenka ryżowa), oraz Ryż Cytrynowy.

Instrukcje

1
Lekko rozbić ząbek czosnku za pomocą płaskiej strony noża. Wymieszać czosnek, bulion, masło i sól w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Wymieszać z ryżem; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, pokryte, 20 minut lub aż mieszanina bulionu jest wchłaniany i ryż jest miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
MasłoMasło
BulionBulion
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
NóżNóż
2
Wyjąć i wyrzucić czosnek; wymieszać ze skórką cytryny widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
CzosnekCzosnek
3
Ryż cytrynowo-koperkowy: postępuj zgodnie z przepisem, mieszając 1 łyżeczkę. suszony koperek do gotowanego ryżu ze skórką cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
KoperKoper
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
CytrynaCytryna
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Magazyn