Ryba z frytkami
Fish and Chips to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 279 kalorii. Na 4,36 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Niewiele osób lubiło to szkockie danie. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, proszek do pieczenia, cebula w proszku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć piwo, można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips), Ryba popijana piwem (ryba z frytkami), oraz Ryba z frytkami.
Instrukcje
Ziemniaki dobrze wyszorować, a następnie pokroić w grube pałeczki o grubości 1/4". Dokładnie wysuszyć papierowymi ręcznikami i pozostawić je na papierowych ręcznikach, aby powierzchnia ziemniaków wyschła na około 30 minut. Możesz pominąć ten krok, jeśli jesteś naciskany na czas, ale twoje ziemniaki nie będą tak ostre.
Wymieszać mąkę, skrobia kukurydziana, papryka, i cebula w proszku w średniej misce, aż dobrze połączone. Każdy filet rybny ze wszystkich stron przepłukać mieszanką mąki.
Dodaj 1 1/2" oleju roślinnego do ciężkiego dna garnka i podgrzać do 330 stopni F. Linia A 2 stojaki druciane z 2 warstwami ręczników papierowych każda.Smażyć ziemniaki w partiach, aż jasny kolor opalenizny i krawędzie są po prostu zaczyna brązowy.
Przenieść smażone chipsy do jednego przygotowanego stojaka do odsączenia.Gdy ziemniaki są gotowe do smażenia, dodać proszek do pieczenia do mieszanki mąki i ubić razem. Następnie dodaj zimne piwo do mieszanki mąki i lekko ubijaj. To jest w porządku, jeśli istnieje jeszcze kilka grudek, tylko upewnij się, że nie overmix ciasto lub skończy się ciężkie. Filety zanurzamy w cieście i smażymy partiami. Odwróć filety szczypcami, gdy zobaczysz, że krawędzie zaczynają się jasnobrązowo.
Przenieść do drugiego przygotowanego stojaka, gdy zakończą smażenie.Po zakończeniu smażenia ryby, zwiększyć ciepło oleju do 375 stopni F. frytki smażyć po raz drugi, aż będą złote i chrupiące.
Odcedzić na stojaku i posypać solą. Smażyć rybę po raz drugi w wyższej temperaturze do uzyskania złotego koloru.
Rybę i frytki podawać z cytryną lub octem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.