Ryba pieczona po portugalsku
Ryba pieczona po portugalsku to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 196g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 1637 kalorii. Na 26,66 zł / porcja, ten przepis okładki 79% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jeśli masz pomidory w puszkach, por, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Recipezaar. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ciasta Rybne, Po Portugalsku, Gulasz Rybny Po Portugalsku, oraz pieczona ryba w stylu indyjskim.
Instrukcje
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać cebulę, pory, i czosnek, i saute na średnim ogniu do przezroczystego (o 5 protokół).
Dodaj obrane pomidory, pastę pomidorową i przyprawy. Gotować przez około 15 minut na średnim ogniu.Rozgrzej piekarnik do 350.In patelnię do pieczenia zalać około 1/3 sosu.
Na wierzch sosu położyć filety rybne. Wierzch z pokrojonym zielonym pieprzem.
Wlać wino na to, a następnie top z plasterkami cytryny.
Resztę sosu pomidorowego polać na całość, a następnie polać mieloną natką pietruszki.
Piec przez około 25 minut, lub aż ryba jest gotowy i sos jest bąbelkowy.
Podawać z makaronem lub ziemniakami. To jest świetne!
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.