Ryba Gefilte

Ryba Gefilte
Gefilte Fish to bezmleczne i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 70 kalorii. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Mieszanka soli koszernej, Skórka z cytryny, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pasztet Rybny Gefilte, Rybitwa Gefilte Czerwona, oraz Przepis Na Ryby Gefilte dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść wywar rybny w dużym, szerokim garnku i gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło do średnio niskiego i utrzymuj niskie gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado RybStado Ryb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Cebulę, marchew i pasternak umieść w robocie kuchennym wyposażonym w przystawkę do ostrza. Proces, aż warzywa są bardzo drobno posiekane, zatrzymując się, aby zeskrobać po bokach miski w razie potrzeby, w sumie około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PasternakPasternak
MarchewMarchew
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Przełożyć do dużej miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Pokrój rybę na 1-1 / 2-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
5
Umieść połowę w robocie kuchennym i przetwarzaj, aż uformuje się piłka, około 30 sekund.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
6
Przenieś piłkę do miski z warzywami i powtórz z pozostałymi rybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Mieszankę rybną i warzywa posypać mączką z macy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z MacyMączka Z Macy
WarzywaWarzywa
RybyRyby
8
Dodać jajka, skórkę z cytryny, sok z cytryny oraz odmierzoną sól i pieprz. Używając czystych rąk, mieszaj aż do połączenia (nie ściskaj ani nie przepracuj). Aby przyprawić do smaku, uformuj mały patty i kłusuj go w wywarze rybnym, aż będzie jędrny i ugotowany. Smak patty i dodać więcej soli i pieprzu do mieszanki ryb w razie potrzeby. Powtórz test sezonowania w razie potrzeby.Używając mokrych rąk i miary 1/4 szklanki, uformuj mieszankę rybną w owale o długości 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Stado RybStado Ryb
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
PrzyprawyPrzyprawy
JajkoJajko
RybyRyby
9
Umieścić na blasze do pieczenia.Delikatnie umieść owale w gotującym się magazynie. Przykryć szczelną pokrywką i gotować na wolnym ogniu do twardego i gotowane przez, o 10 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej ostrożnie usuń owale z wywaru i przenieś na czystą blachę do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Wlać wywar przez sitko o drobnej siatce ustawione na dużej żaroodpornej misce, odrzucając cząstki stałe. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.W międzyczasie umieść schłodzoną rybę gefilte w dużym pojemniku z ciasną pokrywką i przechowuj w lodówce. Gdy wywar jest chłodny, wlej go do pojemnika z rybą gefilte, upewniając się, że są zanurzone. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę i do overnight.To podawać, użyć szczeliny łyżką do przeniesienia ryby gefilte z bulionu do półmiska.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Podawać z chrzanem buraczanym lub majonezem koperkowo-chrzanowym, jeśli jest używany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
MajonezMajonez
BurakBurak
KoperKoper

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia4
Magazyn