Gefilte Fish to bezmleczne i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 70 kalorii. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Mieszanka soli koszernej, Skórka z cytryny, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pasztet Rybny Gefilte, Rybitwa Gefilte Czerwona, oraz Przepis Na Ryby Gefilte dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść wywar rybny w dużym, szerokim garnku i gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło do średnio niskiego i utrzymuj niskie gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado Ryb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Cebulę, marchew i pasternak umieść w robocie kuchennym wyposażonym w przystawkę do ostrza. Proces, aż warzywa są bardzo drobno posiekane, zatrzymując się, aby zeskrobać po bokach miski w razie potrzeby, w sumie około 1 minuty.
Dodać jajka, skórkę z cytryny, sok z cytryny oraz odmierzoną sól i pieprz. Używając czystych rąk, mieszaj aż do połączenia (nie ściskaj ani nie przepracuj). Aby przyprawić do smaku, uformuj mały patty i kłusuj go w wywarze rybnym, aż będzie jędrny i ugotowany. Smak patty i dodać więcej soli i pieprzu do mieszanki ryb w razie potrzeby. Powtórz test sezonowania w razie potrzeby.Używając mokrych rąk i miary 1/4 szklanki, uformuj mieszankę rybną w owale o długości 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sok Z Cytryny
Stado Ryb
Skórka Cytrynowa
Przyprawy
Jajko
Ryby
9
Umieścić na blasze do pieczenia.Delikatnie umieść owale w gotującym się magazynie. Przykryć szczelną pokrywką i gotować na wolnym ogniu do twardego i gotowane przez, o 10 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej ostrożnie usuń owale z wywaru i przenieś na czystą blachę do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Blacha Do Pieczenia
10
Wlać wywar przez sitko o drobnej siatce ustawione na dużej żaroodpornej misce, odrzucając cząstki stałe. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.W międzyczasie umieść schłodzoną rybę gefilte w dużym pojemniku z ciasną pokrywką i przechowuj w lodówce. Gdy wywar jest chłodny, wlej go do pojemnika z rybą gefilte, upewniając się, że są zanurzone. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę i do overnight.To podawać, użyć szczeliny łyżką do przeniesienia ryby gefilte z bulionu do półmiska.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.