Rosemary-Brined Rotisserie Chicken
Rosemary-Brined Rotisserie kurczak jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 20 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 92 kalorie. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mielonego pieprzu, wody, granulowanego czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Rosemary-Brined Rotisserie Chicken, Slow Cooker Rożen Cytrynowo-Rozmarynowy Kurczak, oraz Grillowany Kurczak Z Rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku połącz składniki solanki. Dobrze wymieszać, aby rozpuścić cukier i sól.
Zanurz kurczaka w solance, od strony piersi w dół i przechowywać w lodówce przez 6 do 12 godzin.
Przygotować grill do pośredniego gotowania na średnim ogniu (350 do 232°).
Wyjmij kurczaka z garnka i wyrzuć solankę. Kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami. Przetrzyj kurczaka sznurkiem rzeźnika.
Postępując zgodnie z instrukcjami grillowania, zabezpiecz kurczaka w środku rożna, umieść rożen w miejscu i włącz silnik.
Umieść dużą jednorazową patelnię foliową pod kurczakiem, aby złapać kapiele. Kurczaka gotować na pośrednim średnim ogniu, z zamkniętą pokrywką, przez 1 godzinę.
Jeśli grill ma palnik na podczerwień z tyłu grilla, po 1 godzinie gotowania zapal ten palnik i ustaw go na średnie ciepło (pozostawiając zwykłe palniki zewnętrzne na średnim, a palniki środkowe wyłączone). Jeśli grill nie ma palnika na podczerwień, kontynuuj gotowanie kurczaka tak, jak to robiłeś. Tak czy inaczej, gotuj kurczaka, aż powierzchnia będzie głęboko złoty kolor i temperatura wewnętrzna osiągnie 160 do 74° w najgrubszej części uda (nie dotykając kości). Powinno to zająć 10 do 20 minut z palnikiem na podczerwień i 20 do 30 minut bez palnika na podczerwień. Uważaj, aby skóra kurczaka się nie paliła.
Gdy kurczak jest w pełni ugotowany, wyłącz silnik rożna i usuń rożen z grilla. Przechylić kurczaka pionowo nad patelnią foliową, tak aby płyn, który zgromadził się w jamie kurcząt, wlewał się do patelni.
Pozostaw na 10 do 15 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie w tym czasie o 5 do 10 stopni.)
Przełożyć kurczaka z rożna na deskę do krojenia.