Rosemary-Brined Rotisserie Chicken

Rosemary-Brined Rotisserie Chicken
Rosemary-Brined Rotisserie kurczak jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 20 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 92 kalorie. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mielonego pieprzu, wody, granulowanego czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Rosemary-Brined Rotisserie Chicken, Slow Cooker Rożen Cytrynowo-Rozmarynowy Kurczak, oraz Grillowany Kurczak Z Rozmarynem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym garnku połącz składniki solanki. Dobrze wymieszać, aby rozpuścić cukier i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Zanurz kurczaka w solance, od strony piersi w dół i przechowywać w lodówce przez 6 do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
3
Przygotować grill do pośredniego gotowania na średnim ogniu (350 do 232°).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Wyjmij kurczaka z garnka i wyrzuć solankę. Kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami. Przetrzyj kurczaka sznurkiem rzeźnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Postępując zgodnie z instrukcjami grillowania, zabezpiecz kurczaka w środku rożna, umieść rożen w miejscu i włącz silnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Umieść dużą jednorazową patelnię foliową pod kurczakiem, aby złapać kapiele. Kurczaka gotować na pośrednim średnim ogniu, z zamkniętą pokrywką, przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Jeśli grill ma palnik na podczerwień z tyłu grilla, po 1 godzinie gotowania zapal ten palnik i ustaw go na średnie ciepło (pozostawiając zwykłe palniki zewnętrzne na średnim, a palniki środkowe wyłączone). Jeśli grill nie ma palnika na podczerwień, kontynuuj gotowanie kurczaka tak, jak to robiłeś. Tak czy inaczej, gotuj kurczaka, aż powierzchnia będzie głęboko złoty kolor i temperatura wewnętrzna osiągnie 160 do 74° w najgrubszej części uda (nie dotykając kości). Powinno to zająć 10 do 20 minut z palnikiem na podczerwień i 20 do 30 minut bez palnika na podczerwień. Uważaj, aby skóra kurczaka się nie paliła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Gdy kurczak jest w pełni ugotowany, wyłącz silnik rożna i usuń rożen z grilla. Przechylić kurczaka pionowo nad patelnią foliową, tak aby płyn, który zgromadził się w jamie kurcząt, wlewał się do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Pozostaw na 10 do 15 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie w tym czasie o 5 do 10 stopni.)
10
Przełożyć kurczaka z rożna na deskę do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
11
Pokroić na kawałki.
12
Podawać na ciepło.
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia0
Magazyn