Rosemary & lemon roast chicken
Jeśli u pacjenta występuje około 1 godzina i 20 minut do spędzenia w kuchni, Rosemary & lemon roast chicken może być spektakularny bezglutenowe i pierwotne przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 12g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 2,39 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. 95 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga opakowania rozmarynu, chilli, marchwi i ¼ kg kurczaka. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczony kurczak z rozmarynem i cytryną, Rosemary Lemon Pieczony Kurczak, oraz Pieczony kurczak z rozmarynem i cytryną.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Bardzo drobno posiekać 2 gałązki rozmarynu i wymieszać z 2 łyżkami masła i czosnkiem, skórką z cytryny i chilli. Delikatnie unieś skórę z piersi kurczaka i naciśnij masło pod spodem po obu stronach. Pozostałe masło natrzeć na zewnątrz kurczaka. Wsadź cytrynę do jamy.
Umieść kurczaka na drucianym stojaku wraz z marchewką w średniej puszce do pieczenia. Doprawić, a następnie rozsypać pozostałymi liśćmi rozmarynu. Piecz kurczaka przez 1 godz. 10 min. lub do momentu, gdy soki się rozjaśnią, następnie wyjmij z piekarnika i pozostaw na 10 min.przed wyrzeźbieniem.
Podawać na desce z marchewką i miseczką z pieczonych soków.