Rollups Lasagna Szpinakowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać szpinak lasagne Rollups spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 886 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $3.25 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ząbki czosnku, jajko, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 8 minut. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Rollups Lasagna Szpinakowa, Rollupy Lasagna, oraz Rollupy Portobello Lasagna.
Instrukcje
Ugotuj 7 makaronów lasagne zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; wyjmij szczypcami lub łyżką szczelinową do dużej miski zimnej wody. Powtórz z pozostałym makaronem.
Odcedzić makaron i ułożyć w jednej warstwie na czystych ręcznikach kuchennych. Pokrowiec z folią.
Cebulę ugotować w gorącym oleju w rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 8 minut lub aż cebula będzie karmelowa.
Dodać czosnek i smażyć 1 minutę. Rezerwa 1/4 mieszanki cebuli szklanki.
Mąkę ubić do pozostałej mieszanki cebuli w rondlu i gotować, stale ubijając, 1 minutę. Stopniowo ubijaj mleko. Gotować na średnim ogniu, stale ubijając, 8 do 10 minut lub aż sos zgęstnieje i bąbelkami.
Wyjąć z ognia; wymieszać w 3/4 łyżeczki. sól, 1/4 łyżeczki. pieprz i 1/8 łyżeczki. gałka muszkatołowa. Łyżka 1/2 szklanki sosu do lekko nasmarowanego 13-x 9-calowe naczynie do pieczenia.
Szpinak dobrze odcedzić, naciskając między ręcznikami papierowymi.
Wymieszać razem szpinak, twarożek, ser mozzarella, jajko, zarezerwowane 1/4 szklanki mieszanki cebuli, a pozostałe 1 łyżeczka. sól i 1/4 łyżeczki. pepper.
Rozprowadzić około 3 łyżki. mieszaninę szpinaku na 1 makaron; zwinąć mocno, i umieścić, szew bok w dół, w przygotowanym naczyniu do pieczenia. Powtórz z pozostałym makaronem i mieszaniną szpinaku. Łyżka pozostałego sosu na rollupach i posypać parmezanem.
Piec w 425 przez 20 do 25 minut lub aż złoty i bąbelkowy.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 85 dolarów.
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.