Roladki Z Kapusty Z Klopsikami
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 145 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 22% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz kapustę, sos pomidorowy, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zapiekanka z kapusty - przygotowanie gołąbków może zająć trochę czasu, po co poświęcać ten smak, Zapiekanka Wołowa Z Kapusty (Leniwe Gołąbki) - Bezmleczna, oraz Sexy kapusta (+sajgonki z marchewki i kapusty Kolendrowo-limonkowej) podobnych receptur.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku gotuj kapustę we wrzącej wodzie, aż liście odpadną z głowy. Odstawić 14-16 dużych liści na rolki. (Pozostałą kapustę schłodzić do innego użytku.)
Wytnij grubą żyłę od dołu każdego zarezerwowanego liścia, wykonując cięcie w kształcie litery V.
W dużej misce, połączyć 8 oz. sos pomidorowy, cebula, ryż, chili w proszku, sól i czosnek w proszku. Crumble wołowiny na mieszankę; dobrze wymieszać. Kształt w 2-in. jaja.
Umieść jeden klopsik na każdym liściu kapusty; nakładaj na siebie cięcia liści. Złóż na boki, zaczynając od ciętego końca.
Zwinąć całkowicie, aby zamknąć klopsiki. Zabezpiecz wykałaczkami.
Zalać gołąbki pozostałym sosem pomidorowym. Przykryj i gotuj na niskim poziomie przez 8 godzin lub do momentu, gdy mięso nie będzie już różowe, a kapusta będzie delikatna. Wyrzuć wykałaczki