Rolada z kremem truskawkowym
Rolada z kremem truskawkowym wymaga około 1 godzina od początku do końca. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 277 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Ten przepis z BBC Good Food wymaga cukru pudru, truskawek,białek i cukru pudru. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów europejskiej kuchni. 55 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Rolada Truskawkowa, Rolada truskawkowa bezowa z mascarpone, oraz Rolada Z Kremem Mandarynkowym.
Instrukcje
Wlać mleko na patelnię. Podziel wanilię wzdłuż i zeskrobaj nasiona, dodając oba do patelni. Powoli doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 min.
W międzyczasie do miski włóż żółtka, cukier i mąkę. Za pomocą ubijaka elektrycznego ubijaj, aż będzie blady i puszysty.
Ubij jedną trzecią gorącego mleka, a następnie dodaj resztę.
Dodać mieszaninę do patelni i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż krem zgęstnieje. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty, stale mieszając. Wyłowić wanilię, ubić w maśle i wlać do miski. Przykryć powierzchnię folią spożywczą, pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić. Można dokonać 1 dzień wcześniej.
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Podstawę i boki pergaminem do pieczenia wyłożyć z pergaminu Swiss roll o wymiarach 23 x 33 cm. Zmiksować mąkę kukurydzianą, ocet i ekstrakt z wanilii na gładką pastę. Do czystej miski wrzucić białka.
Cukry wymieszać w osobnej misce.
Białka ubić na sztywno, następnie stopniowo ubijać cukier, na przemian z odrobiną pasty, aż mieszanina będzie gęsta i błyszcząca. Łyżkę do przygotowanej puszki i wygładzić wierzch.
Piec przez 20 minut, aż chrupiące na wierzchu. W międzyczasie ubijamy śmietanę i składamy do kremu.
Wyjmij bezę z piekarnika i przełóż na arkusz pergaminu do pieczenia, Odklej papier podszewkowy i pozostaw do ostygnięcia na kilka minut.
Rozłóż krem równomiernie na bezie do 5 cm od krótkich końców i do krawędzi długich końców. Roztrzepać pokrojonymi truskawkami. Używając pergaminu, aby ci pomóc, zwiń bezę z jednego krótkiego końca.
Przełożyć na płaski talerz i odkurzyć cukrem pudrem