Risotto z kurczakiem z warzywami wiosennymi

Risotto z kurczakiem z warzywami wiosennymi
Risotto z kurczakiem z wiosennymi warzywami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.28 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 591 kalorii, 32G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ryż arborio, cukinia, pietruszka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Risotto z warzywami wiosennymi, Risotto z warzywami wiosennymi i wędzoną szynką, oraz Szafranowe Risotto z puree z rukoli i warzywami wiosennymi –.

Instrukcje

1
Przynieś bulion z kurczaka i 4 szklanki wody na wolnym ogniu w dużym rondlu na małym ogniu. Zerwać i wyrzucić twarde końce szparagów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
SzparagiSzparagi
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Pokroić na 2-calowe kawałki.
3
Kurczaka posypać herbes de Provence i 3/4 łyżeczki. sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
Cały KurczakCały Kurczak
SólSól
4
Roztopić 2 Łyżki. masło z 1 łyżką. oliwa z oliwek w holenderskim piecu na średnim ogniu; dodać kurczaka, i smażyć 5 do 6 minut lub do czasu zakończenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Zdjąć kurczaka; przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
6
Roztopić Pozostałe 1 łyżka. masło w holenderskim piekarniku; dodać cukinię, cebula, i szparagi, i smażyć 3 protokół lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
CukiniaCukinia
MasłoMasło
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
7
Wyjąć warzywa; przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
8
Ryż podsmażyć w pozostałej 1 łyżce. gorący olej w holenderskim piecu na średnim ogniu 1 minutę. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
9
Dodać wino i pozostałe 1/2 łyżeczki. sól i gotować, często mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
WinoWino
10
Dodaj 1 szklankę gorącej mieszaniny bulionu; gotować, często mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną bulionu, 1 szklanka na raz. (Całkowity czas gotowania wynosi około 30 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
11
Wymieszaj starte sery, kurczaka i warzywa, aż będą kremowe. Wymieszać natkę pietruszki i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PieprzPieprz
12
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn