Risotto o zapachu trufli w Filo

Risotto o zapachu trufli w Filo
Risotto o zapachu trufli w Phyllo może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 33 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 81 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wino, ciasto filo, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Pluoty z cukrem na chrupiącej Filo o zapachu anyżu, Kremowa Zupa Z Białej Fasoli O Zapachu Trufli, oraz Raviolo z żółtkiem w sosie maślanym o zapachu trufli z szałwii brązowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę; saute 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodaj tymianek i czosnek; saute 1 minutę. Wymieszać z ryżem; saute 1 minutę. Wymieszać z winem; gotować 1 minutę lub aż płyn prawie się wchłonie, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
RyżRyż
WinoWino
4
Dodać wodę i sól; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 18 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
5
Zdjąć z ognia. Wymieszać z serem, masłem, olejem truflowym i pieprzem. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej TruflowyOlej Truflowy
MasłoMasło
SerSer
PieprzPieprz
6
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Umieść 1 arkusz phyllo na dużej desce do krojenia lub powierzchni roboczej (przykryj pozostałe ciasto, aby nie wyschło); lekko pokryć arkusz sprayem do gotowania. Powtórz warstwy z pozostałą phyllo i sprayem do gotowania, kończąc na phyllo. Delikatnie naciśnij warstwy filo razem. Lekko Płaszcz top arkusz phyllo z gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
8
Pokrój warstwy filo na 24 (1 1/2 cala) kwadraty za pomocą ostrego noża lub noża do pizzy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do PizzyNóż Do Pizzy
NóżNóż
9
Ostrożnie umieść 1 warstwowy kwadrat w każdej z 24 miniaturowych kubków do muffinek pokrytych sprayem do gotowania; delikatnie naciśnij kwadraty na patelnię, aby utworzyć kubki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do MuffinówWkładki Do Muffinów
PatelniaPatelnia
10
Piec w 375 przez 5 minut lub do chrupkości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Wyjąć filiżanki phyllo z patelni. Napełnij każdą filiżankę 1 łyżką risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Mini FiloMuszle Mini Filo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Filiżanki posypać równomiernie natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 85 dolarów.
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn