Ravioli z ricottą i orzechami włoskimi oraz rukolą
Ravioli z ricottą i orzechami włoskimi z rukolą to śródziemnomorski przepis na 30 osób. Jedna porcja zawiera 113 kalorii, 3 g białka i 9 g tłuszczu. Za 32 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka oliwy z oliwek, ricotty, pieprzu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 10 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 38%, to danie nie jest tak wybitne. Podobne przepisy obejmują Ravioli z rukolą, Ravioli z rukolą i pecorino oraz Ravioli z rukolą i pecorino.
Instrukcje
W robocie kuchennym wymieszaj mąkę, żółtka, olej, 5 łyżek wody i 3/4 łyżeczki soli, aż powstanie ciasto.
Pozostaw ciasto zawinięte w folię spożywczą na 1 godzinę.
Ciasto pokroić na ćwiartki i posypać mąką.
Rozwałkuj ciasto 8 razy za pomocą maszynki do makaronu ustawionej na najszerszy stopień, za każdym razem składając ciasto i posypując mąką. Kontynuuj wałkowanie makaronu na węższych ustawieniach, bez składania, aż do drugiego najwęższego ustawienia.
Ciasto układamy na oprószonym mąką blacie przykrytym ręcznikiem. Powtórzyć z pozostałym ciastem.
Zmiel 1/2 szklanki orzechów włoskich, ricottę, skórkę z cytryny i 1/2 łyżeczki soli i pieprzu w czystym robocie kuchennym.
Umieść 1 łyżeczkę nadzienia w odległości 1 1/2 cala od siebie na 2 arkuszach makaronu.
Posmaruj krawędzie i pomiędzy kopczykami wodą, a następnie przykryj kolejnym arkuszem makaronu, dociskając wokół nadzienia, aby go uszczelnić.
Ostrym nożem wycinamy kwadratowe ravioli (około 30 sztuk) i przekładamy na oprószony mąką ręcznik.
Podgrzej masło na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż masło zacznie się brązowieć, od 4 do 6 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z czosnkiem, sokiem z cytryny, pozostałą 1 szklanką orzechów włoskich, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Zarezerwuj sos.
Ugotuj ravioli w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą do miękkości, około 3 minut. Delikatnie przełóż ravioli łyżką cedzakową do miski z sosem, rukolą i parmezanem. Wymieszaj, a następnie rozłóż na podgrzanych talerzach.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Perrier-Jouet Grand Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 57 dolarów za butelkę.
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.