Ravioli z homara w sosie pomidorowym z krewetkami

Ravioli z homara w sosie pomidorowym z krewetkami
Ravioli z homara w sosie pomidorowym z krewetkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 11,19 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 698 kalorii, 99g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka cytryny, pieprzu, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 86 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ravioli z homara z brązowym masłem w sosie pomidorowym, Ravioli z homara z lekkim sosem pomidorowym, oraz Ravioli z homara z sosem śmietanowym z krabów.

Instrukcje

1
Obierz krewetki, zachowując muszle i głowy. Pokroić krewetki na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
2
Aby krewetki zasobów, połączyć muszle krewetek i głowy, cebula, i seler w dużym garnku. Wyciśnij sok z cytryny do garnka, a następnie dodaj połówki cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Dodaj suszoną bazylię, oregano, tymianek, pieprz, 1/2 szklanki pietruszki i 3 szklanki wody. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, przez 1 godzinę, odtłuszczając pianę lub zanieczyszczenia, które wzrosły na powierzchnię. Odcedzić krewetki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Gorąca Woda (100°F)Gorąca Woda (100°F)
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Rozgrzać masło na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować kawałki krewetek aż różowy i prawie gotowane przez, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Wyjąć i odstawić na bok.
6
Dodać szalotki na patelni; gotować i mieszać, aż szalotki zmiękną i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Wymieszać z czosnkiem, skórką z cytryny, solą i mielonym pieprzem. Gotować przez trzydzieści sekund, a następnie dodać białe wino. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż białe wino zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
8
Dodaj krewetki akcji na patelni, doprowadzić go do wrzenia, i gotować na wolnym ogniu, aż sos jest zmniejszyć o połowę, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
W międzyczasie napełnij duży garnek mocno osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj ravioli i wróć do wrzenia. Gotować odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż ravioli unosi się na górze i nadzienie jest gorące, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
Odcedzić dobrze, rezerwując trochę makaronu-gotowanie wody do rozrzedzenia sosu, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
11
Pomidory pokrojone w kostkę i śmietanę wymieszać z sosem krewetkowym i podgrzać. Powrót krewetki na patelnię, smak sosu, i doprawić do smaku z solą i pieprzem. Złóż ravioli do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
RavioliRavioli
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Umieść cztery ravioli na każdej z czterech rozgrzanych misek lub talerzy makaronu i polej sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Makaron udekorować posiekaną natką pietruszki i skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame

Składniki

0(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2(zima)cały czarny pieprzcały czarny pieprz2zdanieseler z liśćmi, pokrojony na kawałkiseler z liśćmi, pokrojony na kawałki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Gorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszony tymianeksuszony tymianek1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)11 funt cukinii,Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1cytryna, połówkacytryna, połówka11 funt cukinii,srebrne nonpareilesrebrne nonpareile16ravioli z homararavioli z homara1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszone oreganosuszone oregano2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikonserwowe drobne pomidory pokrojone w kostkękonserwowe drobne pomidory pokrojone w kostkę4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól i świeżo zmielony czarny pieprz do smakusól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku1szalotka mielonaszalotka mielona227Orzechy dowolne (posiekane)krewetki duże bez obieraniakrewetki duże bez obierania1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1cebula żółta, ćwiartkacebula żółta, ćwiartka

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jedno wino, którego możesz spróbować to Gilbert Picq Chablis. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Gilbert Picq Chablis
Gilbert Picq Chablis
Zwykle pochodzi z 12 paczek i jest niezmiennie pełen flinty Seashell esencji, co czyni go kwintesencją Chablis.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia54
Magazyn