Radicchio posiekana Sałatka z opiekaną ciecierzycą
Radicchio Chopped Sałatka z tosty ciecierzycy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 2,17 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 280 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz prosecco, sól i pieprz, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Posiekana Sałatka z pieczoną ciecierzycą (moja ulubiona posiekana Sałatka), Posiekana Sałatka Frisée i Radicchio, oraz Grillowana Sałatka Radicchio I Romaine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. Piecz paprykę pod brojlerem lub na otwartym ogniu, obracając, aż zwęglone na całym.
Przenieść pieprz do miski, przykryć talerzem i pozostawić na parze przez 5 minut. Paprykę obrać, posadzić i pokroić w 1/2 cala kostkę.
Na dużej patelni podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać pancetta i gotować na małym ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, o 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś pancettę na talerz.
Dodaj połowę ciecierzycy na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, potrząsając patelni, aż ciecierzyca są lekko rumiane i lekko chrupiące, 3 do 4 protokół; przenieść na talerz. Powtórz z pozostałą ciecierzycą.
W małej misce połączyć Prosecco z octem, czosnkiem i pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
Powrót pancetta i ciecierzyca na patelni i rewarm je w piekarniku na 3 protokół. W dużej misce, wrzucić radicchio z rukolą, provolone, pancetta, ciecierzyca i pieczonej czerwonej papryki.
Dodaj sos, dobrze wrzucić i podawać na raz.
Zrób z wyprzedzeniem: sos sałatkowy i Prosecco można przygotować w Kroku 3 do 4 godzin wcześniej.
Rekomendacja wina: Okrągły, wypełniający usta Pojer e Sandri Spumante Extra Brut Cuve 1993/1994 łagodzi ostre smaki provolone i gorzkiej zieleni w tej sałatce, a jej musująca rozjaśnia teksturę ciecierzycy.