Pączki Nadziewane Dżemem
Jam Filled Donuts to śniadanie dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka, 14 g tłuszczu i łącznie 715 kalorii. Za 1,34 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cukru, cukru cukierniczego, tłuszczu i drożdży szybko rosnących. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 16 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 32%, to danie nie jest tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pączki nadziewane dżemem lub nutellą, Pączki czekoladowe nadziewane kremem i Pączki nadziewane szarlotką.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W małym rondlu zagotuj mleko, podgrzewając je do momentu, aż na krawędzi garnka utworzą się bąbelki; mleko faktycznie nie powinno się zagotować.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem, aby się rozpuściło, pozostawić do ostygnięcia na 10 minut.
Przełożyć masę do miski miksera wyposażonego w końcówkę do wyrabiania ciasta. Rozmroź drożdże, posypując je ciepłym mlekiem i masłem.
Dodać cukier i delikatnie wymieszać do rozpuszczenia.
Odstaw na 10 minut, aż pojawi się piana, co oznacza, że drożdże są aktywne. Zmniejsz obroty miksera na niskie i dodaj żółtka, a następnie stopniowo dodawaj mąkę. Gdy ciasto zacznie się łączyć, zwiększ prędkość do średniej i dodaj sól. Zatrzymuj maszynę okresowo, aby zeskrobać ciasto z haka.
Mieszaj aż ciasto będzie elastyczne i elastyczne, około 5 minut. Gdy ciasto będzie gładkie, wyłóż je na lekko posypaną mąką powierzchnię i delikatnie ugniataj przez 2 minuty.
Ciasto włożyć do natłuszczonej miski, obracając tak, aby pokryło nim wszystkie strony. Przykryj folią i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 1 godziny. Jeśli masz czas, wstaw ciasto do lodówki na kilka godzin, gdyż schłodzenie ułatwi wałkowanie ciasta.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni na grubość około 1/2 cala i pokrój za pomocą obsypanej mąką foremki do ciastek lub szklanki wodnej o średnicy około 3 cali.
Przełożyć na natłuszczoną blachę do pieczenia i ponownie pozostawić do wyrośnięcia na 30 minut.
Podgrzej 3 cale oleju roślinnego lub tłuszczu do 375 stopni F we frytownicy elektrycznej lub głębokim rondlu. Wrzucaj pączki na gorący olej, wierzchnią stroną do dołu i smaż pączki na złoty kolor, około 4 minuty z każdej strony. Aby utrzymać stałą temperaturę oleju, smaż 3 sztuki na raz.
Odsączyć na ręcznikach papierowych. Włóż rękaw cukierniczy z małą końcówką i wypełnij dżemem. Zrób małą dziurkę w boku pączka i wciśnij dżem do środka. Jeszcze lekko ciepłe oprósz obficie cukrem cukierniczym.