Pstrąg Wędzony (Łosoś)
Wędzony pstrąg stalowy (łosoś) wymaga ok. 13 godzin i 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.37 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 791 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jeśli masz oliwę z oliwek, mieszankę utwardzania na bazie cukru, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Spróbuj Najlepszy Marynowany Łosoś (Lub Pstrąg Stalowy) Z Orzechem Klonowym, Pieczony Filet Z Pstrąga Steelhead, oraz Pieczony pstrąg stalowy z rozmarynem, cytryną i czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Filety rybne opłukać i umieścić w płytkim szklanym naczyniu do pieczenia.
Skropić oliwę z oliwek na rybę i doprawić czosnkiem i rozmarynem. Przyprawy wcierać w rybę. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Sól utwardzającą rozpuścić w wodzie i wlać do naczynia z rybą.
Niech marynować przez 15 minut na pół cala grubości.
Tymczasem przygotuj palacza na cztery godziny powolnego spalania przy użyciu węgla drzewnego. Temperatura powinna wynosić 150 stopni F (65 stopni C) przed rozpoczęciem.
Wyjąć rybę z solanki i wyrzucić resztki płynu.
Każdy kawałek ryby umieścić na małym kawałku folii aluminiowej - wystarczająco dużej, aby pomieścić filet, i doprawić pieprzem do smaku.
Umieść je na stojaku w palniku.
Garść namoczonych wiórów posypać węglami lub umieścić w skrzynce grzewczej. Przykryć i pozostawić ryby do palenia przez 2 godziny, dodając więcej zrębków w razie potrzeby.
Zwiększ ciepło w palaczu (dodaj więcej węgla drzewnego) do 200 stopni F (95 stopni C) i pozwól rybie palić, aż wewnętrzna temperatura filetów osiągnie 165 stopni F (72 stopnie C).
Wyjąć z palacza i odstawić na 20 minut przed podaniem.