Przyprawiony łosoś z dusz z szalotki, Edamame i puree z Sunchoke

Przyprawiony łosoś z dusz z szalotki, Edamame i puree z Sunchoke
Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 9g białka, oraz 12g tłuszczu. Na $4.95 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz masło, bulion z kurczaka, nasiona kminku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tamaryndowca-duszone żeberka z przecierem truflowym, przecierem Rukolowym i Polewanymi grzybami Kurkowymi, Jedz za 8 dolców: kurczak duszony w papryce z Puree z ciecierzycy i chrupiącą szalotką, oraz Kurczak duszony w winie z szalotką i pancettą.

Instrukcje

1
Zrób puree z sunchoke: napełnij duży rondel wodą. Obierz skórki i ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Pokrój je na 2-calowe kawałki i umieść w rondlu z wystarczającą ilością mleka, aby pokryć, a następnie dodaj około 1 cala więcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodać dużą szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, aż słońce i ziemniaki są bardzo miękkie, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Dobrze spuścić.
5
Do procesora przełożyć pieczywo i ziemniaki; dodać masło i puree, aż będzie gładkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Może być wykonane 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1
Dodaj czarny pieprz, nasiona kminku, nasiona kolendry, nasiona gorczycy 1 ½ łyżeczki cukru i 1 ½ łyżeczki soli do miski moździerza i tłuczku. Dobrze zmiel mieszaninę, ale nie całkowicie na drobny proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Podgrzać 1 łyżkę masła w 10-calowej patelni saute ustawionej na średnim ogniu. Gdy masło się rozpuści dodać ½ łyżeczki cukru i ½ łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać plastry szalotki i wymieszać dobrze płaszcz. Gotować około 3 minut, aż szalotki zaczynają mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
3
Dodaj wino i kontynuować gotowanie, często mieszając, aż wino wyparuje i szalotki są głęboko czerwone i jammy patrząc. Około 45 minut. Przykryć i ogrzać do podania.Jeśli edamame są zamrożone, krótko blanszować je we wrzącej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Drain.In a 1 ½ quart rondel ustawić na średnim ogniu, ogrzać edamame ½ szklanki kurczaka bulion ze szczyptą soli i czarnego pieprzu. W sumie około 2 minut. Tuż przed podaniem wymieszaj 1 łyżeczkę oliwy z oliwek i 1 łyżeczkę zmielonych liści mięty.Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Każdy filet z łososia zwijamy w zmielonej mieszance przypraw, aż do dobrze pokrytej ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
6
Umieść każdy filet na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1
Umieść filiżankę lub tak puree z sunchoke na każdym talerzu. Nestle filet się na puree i zasłony niektóre szalotki w poprzek góry. Łyżka 2 czubate łyżki edamame na każdy filet z mżawką oliwy z oliwek i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn