Popękana owsianka Emmer i marchewka
Popękana owsianka Emmer i marchew może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 154 kalorie, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Mieszanka prażonych pestek dyni, sól, nasiona kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Popękana owsianka Freekeh z klonowymi pieczonymi gruszkami i kardamonem, Ciasto marchewkowe surowa kasza gryczana (bezglutenowa i surowa ) , oraz Papryka, marchew i pomidor Upma (słona kasza manna) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu, gotować popękane emmer na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zostanie upieczony, o 1 minutę.
Ubij w mleku i 2 szklanki wody i gotować na małym ogniu, ubijając często, aż owsianka jest gęsta, a pszenica jest al dente, o 20 protokół.
W międzyczasie ćwiartuj duszone marchewki i przecier w robocie kuchennym.
Puree z marchwi wymieszać z owsianką wraz z octem sherry i miodem i doprawić solą. Łyżka owsianki do płytkich misek. Wymieszać z prażonymi pestkami dyni, startym parmezanem i rozgniecionymi nasionami kminku i podawać.