Lasagne Z Bakłażanem
Bakłażan lasagne może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 451 kalorii, 27g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.34 za porcję. 502 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz bakłażany, parmezan, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest solidne. Spróbuj Lasagne Z Bakłażanem, Lasagne Z Bakłażanem, oraz Lasagne Z Bakłażanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Oliwa dwie blachy do pieczenia z 1 łyżeczką oliwy z oliwek.
Jajka ubijamy i podlewamy razem w płytkim naczyniu.
Połącz parmezan, bułkę tartą, sól i zmielony czarny pieprz w osobnym płytkim naczyniu.
Plastry bakłażana zanurzyć w mieszaninie jaj.
Naciśnij plastry do okruchów i dotknij nadmiar. Ułóż plastry na przygotowanych blachach do pieczenia.
Piec plastry bakłażana w nagrzanym piekarniku, aż szczyty będą złociste, 20 do 25 protokół. Flip bakłażan i piec dodatkowe 20 do 25 protokół.
Usuń bakłażana z piekarnika i zwiększ temperaturę do 400 stopni F (200 stopni C).
Podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu i wymieszaj z mieloną wołowiną. Wołowinę doprawić solą i zmielonym czarnym pieprzem.
Gotuj i mieszaj, aż wołowina będzie krucha, równomiernie rumiana i nie będzie już różowa, około 10 minut.
Spuścić nadmiar tłuszczu.
Sos pomidorowy wymieszać z mieloną wołowiną; doprowadzić na wolnym ogniu i odstawić SOS.
Oliwa naczynie do pieczenia 9x13 z oliwą z oliwek.
Umieść 1/3 plastrów bakłażana na dnie naczynia.
Na warstwę bakłażana wlać 1/3 sosu pomidorowego z mieloną wołowiną.
Posypać 1/3 sera mozzarella na wierzchu warstwy sosu.
Powtórz jeszcze 2 razy, kończąc warstwą sera mozzarella.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser się roztopi i sos będzie bulgotał, 10 do 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia przez 5 minut.