Pomidor Bisque
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj pomidorowego Bisque. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 457 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 79 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory z puszki, sól koszerną, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pomidor Bisque, Pomidor Bisque, oraz Kremowy Pomidorowy Bisque dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozgrzać w dużym garnku do zupy na średnim ogniu.
Dodać boczek i gotować, mieszając, aż chrupiące i większość tłuszczu jest renderowane, o 1 minutę. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz i odstawić. Obniżyć ogień do średniego, dodać cebulę, marchew, seler i czosnek i gotować, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż miękkie i pachnące, o 8 protokół.
Wymieszać z mąką i gotować, mieszając, przez 3 minuty.
Wlać bulion i pomidory i doprowadzić do wrzenia podczas ciągłego ubijania. Związać gałązki pietruszki, tymianek i liść laurowy razem z kawałkiem kuchennego sznurka i dodać do garnka. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Gdy podstawa zupy jest chłodna, Usuń i wyrzuć wiązkę ziół. Pracując partiami, przenieść mieszaninę do blendera i puree, aż będzie gładka. Przecier pomidorowy przecier przecedzić przez sito na dużej misce. Puree wrzucić do garnka i podgrzać na średnim ogniu.
Do zupy ubijamy śmietanę i sól, doprawiamy pieprzem do smaku. Podzielić na ciepłe miski zupy, udekorować chrupiącym boczkiem i podawać natychmiast.