Polędwiczki wieprzowe z prażonymi jabłkami i cebulą

Polędwiczki wieprzowe z prażonymi jabłkami i cebulą
Polędwiczki wieprzowe z prażonymi jabłkami i cebulą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jabłecznik, nasiona kopru włoskiego, polędwicę wieprzową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać jabłka granny smith można śledzić to danie główne z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe z prażonymi jabłkami i cebulą, Pieczona polędwiczka wieprzowa z jabłkami, oraz Pieczone polędwiczki wieprzowe i klonowe jabłka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°. doprawić wieprzowinę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick żaroodpornej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać wieprzowinę i zapiekać, aż wszystkie strony będą brązowe, obracając od czasu do czasu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
4
Przełożyć wieprzowinę na talerz. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
5
Rozprowadzić gorczycę na wierzchu i bokach wieprzowiny; nacisnąć nasiona kopru włoskiego do musztardy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
MusztardaMusztarda
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
WieprzowinaWieprzowina
6
Dodaj pozostałe 1 łyżka oleju do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać plasterki cebuli i jabłka; smażyć na średnim ogniu, aż złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CebulaCebula
8
Rozprowadzić równomiernie na patelni i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Umieścić wieprzowinę na mieszance jabłko-cebula.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CebulaCebula
WieprzowinaWieprzowina
10
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz, aż mieszanka jabłko-cebula będzie miękka i brązowa, a termometr do mięsa włożony do środka rejestrów wieprzowiny 66°, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CebulaCebula
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
11
Wieprzowinę przełożyć na talerz i namiot folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Odstawić 5 minut.
13
Tymczasem wlać białe wino na mieszankę jabłko-cebula na patelni. Mieszaj mieszaninę na dużym ogniu, aż lekko zmniejszy się, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Pokroić wieprzowinę po przekątnej w plastry o grubości 1/2 cala. Łyżka mieszanki jabłko-cebula na talerzach. Top z wieprzowiną i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CebulaCebula
WieprzowinaWieprzowina

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Polędwiczki wieprzowe można łączyć z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Możesz spróbować Alma de Los Andes Reserva Malbec. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Alma de Los Andes Reserva Malbec
Alma de Los Andes Reserva Malbec
Wyselekcjonowane winogrona z Agrelo i Uco Valley są poddawane długiej maceracji i 12-miesięcznej obróbce dębu, aby uzyskać ten pyszny, intensywnie owocowy Malbec z nutami borówki i boysenberry z nutą mineralności.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn