Polędwica Wieprzowa Marynowana Imbirem

Polędwica Wieprzowa Marynowana Imbirem
Imbir marynowane polędwiczki wieprzowe może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Na 5,23 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 80g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 890 kalorii. Ten przepis służy 1. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i podnieś polędwicę wieprzową, brązowy cukier, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Spróbuj Polędwica wieprzowa marynowana imbirem, Polędwica Wieprzowa Marynowana Imbirem, oraz Polędwiczki wieprzowe marynowane w piwie z chutneyem czosnkowo-imbirowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubij razem 2/3 szklanki bulionu, sos sojowy, brązowy cukier, ketchup, imbir, czosnek i ocet i wlej do dużej zamykanej plastikowej torebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sos SojowySos Sojowy
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
OcetOcet
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Dodaj polędwicę i uszczelnij worek, następnie marynuj, schłodzony, obracając worek od czasu do czasu, 2 godziny.
3
Doprowadzić polędwicę do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
4
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Pat polędwiczki suche i rezerwy marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
6
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni żaroodpornej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż do gorąca, ale nie palenie, następnie brązowy polędwicy ze wszystkich stron, obracając szczypcami, o 3 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
7
Przenieś patelnię do piekarnika i pieczonej wieprzowiny, aż termometr włożony ukośnie do środka rejestrów mięsa 68°, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
8
Przenieść do deski do krojenia i odstawić, luźno pokryte folią, 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Podczas pieczenia mięsa, wlać marynatę przez sito o drobnych oczkach do małego rondla i gotować, aż zmniejszy się do około 1/3 szklanki, 10 do 15 protokół. Wymieszać z pozostałą filiżanką bulionu i doprowadzić sos na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
BulionBulion
SOSSOS
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
10
Podawać plastry polędwicy z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
1
Wieprzowina trzyma, owinięta szczelnie w folię i schłodzona, 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Polędwiczki wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Zuccardi Aluvional Altamira Malbec z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 90 dolarów za butelkę.
Zuccardi Aluvental Altamira Malbec
Zuccardi Aluvental Altamira Malbec
Głębokie odcienie czerwieni i fioletu. Złożony owocowy charakter z nutami truskawek, wiśni i śliwek, uzupełniony świeżymi ziołowymi i kwiatowymi nutami. Podniebienie ma jedwabiste wejście z żywą kwasowością, świetnymi taninami strukturalnymi i długim wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia38
Magazyn