Polenta z kiełbasą i zielenią
Polenta z kiełbasą i zieleniną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 341 kalorii, 22g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz polentę, odtłuszczony bulion z kurczaka, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć polentę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Lemon Polenta jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Polenta Z Zielenią Czosnkową-, Ciasta Polenta Z Zielenią, oraz Warzywa z grzankami Polenta.
Instrukcje
W 3-do 4-quart patelni, wymieszać bulion, mleko i polenta. Wymieszać na dużym ogniu aż do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiej i często mieszać, aż polenta będzie gładka do smaku, 12 do 15 minut. Jeśli polenta jest grubsza niż pożądana, wymieszaj 2 do 4 łyżek wody.
W międzyczasie wlej olej do 5-do 6-litrowej patelni nieprzywierającej na dużym ogniu, przechylając się, aby pokryć dno. Gdy olej jest gorący, dodaj kiełbaski i rozbij łyżką.
Dodać czosnek i płatki chili; mieszać często, aż mięso jest rumiane i rozdrobnione, o 4 protokół.
Dodać zieleninę musztardową i często mieszać, aż zwiędną, o 2 protokół.
Łyżka polenta równo na 4 miseczki. Wierzch równo z kiełbasą - musztardową zieloną mieszanką.
Posypać serem i dodać sól i pieprz do smaku.