Polenta z czerwonej papryki z gorgonzolą
Czerwona papryka polenta z Gorgonzolan jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ser gorgonzola, pełnoziarnistą mąkę kukurydzianą, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Polenta z porami i gorgonzolą, Polenta z Gorgonzolanem i migdałami, oraz 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 2-quart rozgrzać olej na średnim ogniu. Czosnek i paprykę ugotować w oleju około 2 minut, mieszając od czasu do czasu, aż papryka będzie chrupiąca-delikatna.
Wymieszać bulion warzywny i mleko; podgrzać do wrzenia. Stopniowo mieszać w mąki kukurydzianej i soli; zmniejszyć ciepło do niskiej. Gotować na wolnym ogniu około 30 minut, często mieszając, aż lekko zgęstnieje.
Spray 10-calowy talerz ciasto z gotowania sprayu.
Wlać polentę do talerza ciasta.
Odstawić około 10 minut lub aż ser topi się i polenta jest wystarczająco twardy do cięcia.