Plov (Uzbecki Pilaw Ryżowy)
Plov (uzbecki pilaw ryżowy) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 48 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 19 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka papryki, sól koszerna, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Uzbecki Płow, Uzbecka Jagnięcina I Zielony Groszek Plov, oraz Pieczona Noga Jagnięcina Nadziewana Uzbeckim Pługiem.
Instrukcje
Spłucz ryż w drobnym sitku siatkowym, aż woda będzie czysta.
Przełóż ryż do miski i przykryj wodą, przygotowując inne składniki.
Rozgrzać olej na wysokiej w dużej patelni sauté, aż prawie do palenia i wymieszać z marchewką. Smażyć, często mieszając, aż oliwa będzie pomarańczowa, a marchewka głęboko karmelizowana na brzegach.
Dodać cebulę i sól, wymieszać, aby pokryć olejem i smażyć, aż się rumią.
Dodaj przyprawy i mieszaj, aby połączyć, aż będzie pachnący, a następnie dodaj ryż. Często mieszaj, aż ryż lekko się zarumieni i pachnie orzechowo.
Wlać jedną szklankę świeżej wody, doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć do gotować i przykryć.
Niech ryż gotować przez 15 minut, a następnie sprawdzić doneness-dodać wodę w 1/4 szklanki, jeśli ryż jest nadal suchy i gotować odkryte. Złóż ryż na dnie patelni, aby zapobiec przypaleniu. Plov robi się, gdy ryż jest delikatny, ale wciąż ząbkowany. Doprawić do smaku i podawać od razu.