Pizza Z Łososia Wędzonego Na Cienkim Cieście
Wędzony łosoś Pizzan cienki jest pescatarian przepis z 4 porcjami. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. Jeśli masz sól koszerna, cebula, drożdże i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pizza Z Łososia Wędzonego Na Cienkim Cieście, Pizza z wędzonym łososiem i skórką pełnoziarnistą, oraz Pizza Cienka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1/2 szklanki ciepłej wody i drożdży w misce miksera stojaka z hakiem do ciasta; odstawić 5 minut lub do bąbelków.
Dodać olej i sól do mieszaniny drożdży. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Posypać mąkę na mieszaninie drożdży; wymieszać 2 minuty lub do miękkiego ciasta formy.
Umieścić ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania; przykryć powierzchnię ciasta folią z tworzywa sztucznego lekko pokrytą sprayem do gotowania. Przechowywać w lodówce 24 godziny.
Ustaw stojak piekarnika w najniższym ustawieniu.
Umieść kamień do pizzy na najniższym stojaku. Rozgrzej piekarnik do 55
Rozgrzej kamień pizzy 30 minut przed pieczeniem ciasta.
Odstawić, przykryte, 1 godzinę lub aż ciasto osiągnie temperaturę pokojową. Rozwal ciasto.
Ciasto rozwałkować na bardzo cienkie 14-calowe koło na lekko posypanej mąką blasze do pieczenia, bez uniesionych krawędzi, posypane mąką kukurydzianą. Zaciśnij krawędzie, aby utworzyć 1/2-calową granicę. Ciasto przebić kilka razy widelcem.
Wsuń ciasto na rozgrzany kamień do pizzy, używając szpatułki jako przewodnika.
Piec w 550 przez 4 minuty.
Wyjąć z piekarnika; ser rozprowadzić równomiernie na cieście. Ułóż kapary i cebulę na serze.
Piec dodatkowe 5 minut lub aż skorupa jest złoty kolor. Wierzch równomiernie z łososiem; posypać koperkiem.
Pizzę pokroić na 8 klinów.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować 7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.