Pitas Nadziewany Falafelem
Pitas nadziewany falafelem wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz mielony kminek, ząbki czosnku, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Pitas Nadziewany Falafelem, Falafel Pitas, oraz Falafel Pitas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować falafel, umieść pierwsze 8 składników w robocie kuchennym; przetworzyć mieszaninę, aż będzie gładka. Podzielić mieszaninę na 16 równych porcji i kształtować każdą porcję w 1/4-cala grubości patty.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać paszteciki, i gotować 5 minut z każdej strony lub aż paszteciki są rumiane.
Aby przygotować sos, połączyć jogurt, sok z cytryny, tahini i 1 ząbek czosnku, mieszając mieszaninę trzepaczką.
Rozprowadzić około 1 1/2 łyżki sosu tahini w każdej połowie pita. Wypełnij każdą połówkę pita 1 liściem sałaty, 2 plastrami pomidora i 2 pasztecikami.